Doğu Anadolu Bölgesi'nde 3 gün boyunca aralıksız yağan ve yaşamı durma noktasına getiren kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar etkili oldu. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Van'da her yer buz kesti. Köy ve mahallelerde yaşanan elektrik sıkıntılarına ise VEDAŞ anında müdahale ediyor. Birçok köy ve mahallenin kardan dolayı yolları kapalı olmasına rağmen büyük bir özveriyle kesintileri gideren VEDAŞ çalışanları zaman zaman zor anlar da yaşıyor.

 

3 gün boyunca etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, birçok mahalle ve köy yolu ise ulaşıma kapandı. Köy ve mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri ise VEDAŞ ekiplerine zor anlar yaşatıyor. Zor şartlar altında çalışma yürüten VEDAŞ ekipleri sayesinde birçok mköy ve mahalle yolu da ulaşıma açılıyor. Birçok köy ve mahalleden arıza ihbarı alan VEDAŞ ekipleri arızalara zor şartlar altında müdahale ediyor. Birçok köy ve mahalle yolunun kapalı olması nedeniyle arızalara müdahale etmekte zorlanan ekipler Karayolları ve Belediyeler ile irtibatlı olarak arızalara müdahale ediyor.

 

VEDAŞ HAREKETE GEÇTİ

Geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinde bize ulaşan bir vatandaşın yaklaşık 1 haftadır mahallelerinde elektriğin olmadığını haber vermesi üzerine VEDAŞ ekipleri harekete geçti. Yoğun kar yağışı nedeniyle mahallede bulunan arızaya müdahale edemeyen ekipler, Karayolları ve Belediyeden yardım istedi. Vatandaş, sorun ve sıkıntılarını çözmek için büyük çaba harcayan VEDAŞ ekipleri kadar aynı çabayı Karayolları ve Belediyelerden de bekliyor. Metrelerce kara rağmen köy ve mahallelerdeki arızaları gidermeye çalışan VEDAŞ ekipleri yolların kapalı olması nedeniyle zor durumda kalıyor.

 

YOLUN YARISINI YÜRÜYEREK GİDİYORLAR

Metrelerce kara rağmen çalışmalarını sürdüren VEDAŞ edipleri yaklaşık 1 haftadır elektriğin verilmediği mahalleye saatlerce yürüyerek ulaştı. Zaman zaman çığ tehlikesi de atlatan VEDAŞ ekipleri zorlu bir yolculuğun ardından elektrik arızası olan mahalleye ulaşarak vatandaşların sorununu çözdü. Mahalle ve köylerin büyük bir bölümünün yolları kapalı olması nedeniyle ulaşmak da zorluk çektiklerini söyleyen ekipler, zaman zaman yollarının büyük bir bölümünü yürüyerek geçtiklerini anlattı. 

Editör: TE Bilisim