Van Kazım Karabekir Caddesi esnafı geçtiğimiz günlerde elektrik kesintilerinden dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etmişti. VEDAŞ konuyla ilgili açıklama yayınladı.

 

İşte o açıklama:

 

"12 Mayıs 2017 günü gerek yazılı ve gerekse internet medyasında çıkan “Elektrik Kesintisine Tepki” Başlıklı haberle ilgili olarak Şirketimizce yapılan incelemede. Van İl Merkezimizde Kazım Karabekir (Maraş) caddesindeki elektrik arızasının sebebinin 9 Mayıs 2017 günü saat 15.30 civarında Sanayi içerisinde izinsiz olarak gerçekleştirilen kazı çalışması sırasında Şirketimiz sorumluluğunda bulunan 34,5 Kv’luk 3x(1x240) mm2 kesitli XLPE kablonun patlamasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. İhbar alınmasına müteakiben derhal ekiplerimizin arızaya müdahalesi sağlanmış, kablonun bulunduğu şebeke izole edilmiş ve besleme şekli değiştirilerek ringden sistem enerjilendirilmiştir. Bilahare ekiplerimizce 10 Mayıs 2015 günü kabloda gerekli onarımı yapılmış ve 11 Mayıs günü daha az sayıda vatandaşın etkilenmesini sağlamak için gece saat 00.15 civarında gerekli manevralar yapılarak kablolu şebeke enerjilendirilmiş olup normal besleme düzenine geçilmiştir.

 

Vatandaşlarımızın ve değerli basınımızın da bildiği üzere arızaların minimize edilmesi ve daha kaliteli ve sürekli enerji akışının sağlanması için Şirketimizce çok ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Belirli periyotlarla şirketimizin yapmış olduğu ve yapacağı Yatırımlarla ilgili olarak değerli basınımızla bir araya gelinerek basın toplantıları düzenlenmekte ve bilgiler verilmektedir.

 

"ELEKTRİK KESİNTİLERİ PROGRAMLI YAPILIYOR"

Elektrik kesintileri programlı yapıldığında kesinti programı, şirketimizce kesinti yapılmadan en az 48 saat önce basın yoluyla kamuoyuna duyurulmakta ve Web sitemizde yayınlanmaktadır. Haberde de belirtildiği üzere arıza kaynaklı kesinti olursa arıza ekiplerimizin derhal arızaya müdahalesi sağlanarak en kısa sürede arızanın giderilip sisteme enerji verilmesi sağlanmaktadır. Bu arızada da olduğu gibi arızaların çoğunun izinsiz kazı çalışmaları gibi şebekeye bilinçsiz müdahalelerden kaynaklanmakta olduğu tespit edilmiştir.

 

Vatandaşlarımızın ve kuruluşların şebekemize zarar vermemesi için kazı çalışması, ağaç kesimi, inşaat için iskele kurma vb. şebekeye zarar vermesi muhtemel durumlarda önceden Şirketimiz yetkilileri ile kesinlikle irtibata geçmeleri elektrik kesintilerinin oluşmaması ve insanlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından çok önemlidir.

 

Gerek vatandaşlarımızın gerekse kurum ve kuruluşlarımızın mağduriyet yaşamamaları ve yaşatmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri ve Şirketimiz yetkilileri ile irtibat halinde olmaları hususunun aracılığınızla kamuoyuna duyurulması için gereğini önemle arz ederiz."

Editör: TE Bilisim