Van Esnaf ve Sanatkarları Birliği (VESOB) Başkanlığı tarafından hazırlanan ve esnaf için büyük bir önem arz eden “SODES’le işimi geliştiriyorum, şehrime katkı sağlıyorum” projesi start aldı. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Van Valiliği koordinasyonu ile VESOB tarafından yürütülmekte olan “SODES’le işimi geliştiriyorum, şehrime katkı sağlıyorum” projelerinin stardı verildi. Esnaf için örnek teşkil eden projenin eğitimlerine başlandı. Van’da ilk kez esnaf odaları birliği tarafından SODES’le eş finansman yoluyla uygulanacak olan kurs programına 180 kişiye yabancı dil eğitimi ve turizm rehberliği alanında eğitimler verilecek.

ALPASLAN: ESNAFIMIZIN UFKUNU AÇMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ

Stardı verilen kursun açılış konuşmasını yapan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, odalar birliği olarak amaçları büyükşehir olan Van’a gelecek olan turistlerle esnaf arasında çok daha güzel ve kalıcı iletişim kurmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Alpaslan, “Bununla beraber yapılacak toplantılarla esnafımızın ufkunu açmayı da amaçlamaktayız. Bu kursumuz esnafımızı geliştirecek, esnafımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sayısını arttıracak, kısaca esnaflarımızı güçlendirecek her projede esnaflarımızla birlikte olacağız. Esnaf teşkilatları olarak imkanlarımız ölçüsünde istihdam alanı oluşturmak adına projeler hazırlamaya gayret ediyoruz. Projenin ana finansmanı SODES birimidir. Ancak odalar birliği olarak da eş finansman yolu ile katkıda bulunacağız” dedi.

KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Kurs kayıtlarının halen devam ettiğini de ifade eden Alpaslan, kursa katılmak isteyen esnafların Cumhuriyet Caddesi Yapı Kredi Bankası Van Şube Müdürlüğü binasını 3. katında bulunan Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanlığı’na başvuruda bulunabileceğini söyledi. Kursu başarı ile tamamlayacaklara katılım sertifikası verileceği kaydedildi. 

Editör: TE Bilisim