Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) önceki gün Hakkari’de çıkan olaylar sırasında polis tarafından gözaltına alınan DİHA Muhabiri ve olaylarda kafasına taş isabet eden DHA Büro Şefi Behçet Dalmaz ile ilgili açıklama yaptı. VGC yaptığı yazılı açıklamada olayı kınarken, tek amacı kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere yönelik bu ve benzeri saldırıların son bulmasını istedi.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkâri İl Başkanlığının, hafta sonu Yüksekova ilçesinde yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili kent merkezinde yaptığı açıklama sonrasında, Dicle Haber Ajansı Muhabiri Beritan Yılmaz polisler tarafından herhangi bir sebep sunulmadan karga tulumba gözaltına alınmış, olaya tepki gösteren bir grup ise polise taşlı saldırıda bulunmuştur. Bu sırada gelişmeleri takip eden Doğan Haber Ajansı Hakkari Büro Şefi ve cemiyetimiz üyesi Behçet Dalmaz, atılan taşların kafasına isabet etmesi sonucu yaralanmıştır. Meslektaşları tarafından hastaneye ulaştırılan Dalmaz’ın tedavisi devam etmektedir.”

SALDIRI VE GÖZALTINA KINAMA

Her iki olayı da kınayan VGC bu tür saldırıların son bulmasını isterken şöyle devam etti:
“Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak, sebepsiz yere gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakılan meslektaşımıza karşı polisin sergilediği tavrı ve göstericilerin hedef gözetmeden attığı taşlarla yaralanan arkadaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Tek amacı kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere yönelik bu ve benzeri saldırıların son bulmasını temenni ediyor, her iki meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim