ŞEHRİVAN HABER - Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) tarafından geçtiğimiz Cuma günü Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimi için basın açıklaması yapıldı.

 

VİMED Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde bulunan bir grup darbeci çetecinin Türkiye’nin geleceğini, insanını ve ekonomisini baltalamak üzere giriştikleri darbe girişimini asla kabul etmiyoruz. Darbe Girişiminin başladığı andan itibaren halkı korku sarmalına iten bu çeteci zihniyet, yaptıkları ile ülke geleceğine ipotek koymaya çalışmışlardır. Yüzlerce kişinin öldürüldüğü bu vahşi darbe girişimi binlerce yurttaşımızın yaralanmasına ve milyonlarca liralık zararın meydana gelmesine neden olmuştur. Bu asalakça darbe girişimini Türkiye’de yaşayan 80 milyon halkın cesur duruşu karşısında püskürtülmüş, darbe girişimine kalkışan çeteler emellerine ulaşmadan engellenmiştir. En nihayetinde bir kez daha Türkiye’de Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Arabı her ne kadar farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da birlikte ortak hareket etmeleri Türkiye’de birliği ve beraberliği ile sevindirici olmuştur."

 

"ACILAR HALEN YAŞANMAKTADIR"

"En son darbe girişiminin 1980 yılında Kenan Evren tarafından yapıldığında Türkiye’de bulunan 7’den 70’e herkes etkilenmiş ve acıları halen günümüzde taze olarak yaşanmaktadır. 1980 yılından bu yana aradan geçen 36 yılda Türkiye’nin siyasi istikrarı, ekonomisini uluslararası alanda yıpratılmaya, çökertilmeye yönelik bu girişim ülkede yaşayan yurttaşların iradesini hiçe saymış ve ülkeyi kaosa sürüklemeye itmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması, insanların sokakta rast gele öldürülmesi, halkın seçtiği vekillerin hedef alınarak meşru siyasetin bertaraf edilmeye çalışılması kabul edilebilir olmadığı gibi, bu girişimde rol sahibi olanlar en ağır cezalarla hukuk çerçevesinde yargılanmalıdırlar."

 

"DARBE GİRİŞİMİNİ NEFRETLE KINIYORUZ"

"Bu vahim ve üzücü olaydan çıkaracağımız en önemli ders şüphesiz bizlerin et-tırnak olduğudur. Sebebi ne olursa olsun meşru bir siyasi harekete yapılmaya çalışılan darbe Türkiye’de yaşayan çocuk, genç, yaşlı herkesime karşı yapılmıştır. Halk tarafından seçilmiş siyasilerin bu tür darbe girişimlerinde birlik olmaları bizleri son derece sevindirmiştir. Arzumuz bu birlik ve beraberliğin ilelebet sürdürülmesidir. Bir grup çetenin TSK’ya sızarak, halkın iradesine karşı topyekun savaş başlatmaları asla tasvip edeceğimiz bir konu olmadığı gibi aynası olduğumuz toplumun yanında ve sesi olmaya devam edeceğiz. Bu darbeci insanlık düşmanları karşısında Türkiye toplumunu, Siyasi Partileri, Sivil Toplum Örgütlerini, toplumun söz sahiplerinin cesur duruşlarını takdirle karşılıyor, darbe girişimini nefretle kınıyoruz." Denildi.

Editör: TE Bilisim