Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Hatunoğlu ve Van şubesi yönetimi, kentteki basın mensuplarıyla buluştu.

 

Kentteki bir kafeteryada gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hatunoğlu, Van lobisinin oluşması adına çalışma yaptıklarını söyledi.

 

Van şubesinin yenilenmesi adına gönderdikleri denetlemelerle olağanüstü kongre kararı aldıklarını ifade eden Hatunoğlu, "Sürecin kötü olmasından dolayı kongreyi sessiz şekilde yaptık. Yaptığımız seçimin ardından Van'ın sorunlarının daha hızlı çözülmesi ve dile getirilmesi adına Van'da komiteler kurduk." diye konuştu.

 

Van'ın bölge ve Türkiye için önemli bir şehir konumunda olduğunu kaydeden Hatunoğlu, İstanbul'un Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı ise Van'ın da Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olduğunu vurguladı.

 

Tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Van'ın, geçmişinde ticaretle ön plana çıktığını aktaran Hatunoğlu, şunları söyledi: ''Bu anlamda Van'a yatırım yapmamak olmaz. Vanlı iş adamlarının ve Vanlı olmayan iş adamlarının burada yatırım yapmaları açısında önemli işler yaptık. Bu anlamda Van'da 20 milyonluk bir yatırım yapılacak. Van'a ve bölgeye yatırım yapılması için çalışmalarımız devam edecek.''

 

Toplantıya, VİŞAD Van Şubesi Başkanlığına seçilen Zeki Özköseoğlu ve yönetimi katıldı. 

Editör: TE Bilisim