Türkiye ile ABD arasından yaşanan vize krizi sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, konuyla alakalı bir açıklamada bulundu. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yapacak. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklama yapacak. Amerikan Büyükelçiliği'nin muhattabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir. Süreci takip ediyoruz. Biz son derece rasyonel yaklaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Hain darbe girişiminde FETÖ'cü hainler tarafından 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin davanın ilk duruşması Silivri'de başladı. 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davayı izlemeye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili konuştu.

 

''BİZE DÖNÜK YAPTIRIMLARA SESSİZ KALAMAYIZ''

Ünal şunları söyledi: "O konuda Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. bugün sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamaları yapacak. Amerikan Büyükelçiliği açıklamalar yaptı, muhatabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir. Onlar da açıklama yaptılar. Süreci takip ediyoruz. Son derece rasyonel, uluslararası pozisyondaki haklılığının arkasında durarak, masada eşit bir şekilde varlığımızı sürdürüyoruz. Bize dönük yaptırımlarına da sessiz kalamayız. Biz kendi bölgesinde haklı davasını savunan ve dolayısıyla da siyaset olarak da bunu en iyi şekilde temsil etmesi gereken insanlarız. Bu konuda Cumhurbaşkanımız birazdan gerekli açıklamaları yapacak.Biz her şeyden önce NATO müttefikiyiz. İlişkilerimize son derece dikkat ediyoruz."

 

''DAVAMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ''

Hain darbe girişiminde FETÖ'cü hainler tarafından 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin davanın ilk duruşması Silivri'de başladı. 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davayı izlemeye gelen Ünal, "Burada bizim için önemli olan şey şu; Biz o gün, 15 Temmuz gecesi bu ülkenin kaderinin millet eliyle nasıl değiştirildiğini ve milletin kendi demokrasisine, kendi ülkesine ve kendi devletine nasıl sahip çıktığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Bugün bize o geceyi yaşatan devletini işgal etmek, ülkemizi işgal etmek için harekete geçenlerle hesaplaşmak için buradayız. Ve biz devletimizle, milletimizle beraber, bütün dünya şunu bilsin ki,  bunun hesabını görmek ve bu hesabı görürken de uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarımız yerine getirerek, insan hakları sözleşmesinin gerekliliğini yerine getirerek, bu dava sürecinde de yeni hukuk yolları açarak , adil bir şekilde bu yargılamaya devam ediyoruz ve biz de bir siyasetçi olarak takibini yapıyoruz." dedi.

 

"BU KATİLLER DE HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALACAKLAR"

Cumhurbaşkanı'na suikast davasının sonuçlandığını hatırlatan Ünal,  "Hak ettikleri cezaları aldılar. Bu davalar da sonuçlanacak,. Buralarda da bu hainler. Bu katiller burada da gereken cezaları alacaklar" dedi. 

Editör: TE Bilisim