Van’da seçim çalışmalarının henüz başladığı şu günlerde AK Parti Büyükşehir Adayı Osman Gülaçar ve Ak Partililer şehrin göbeğinde BDP’li grubun önce sözlü sonra taşlı sopalı saldırısına uğradı. Protesto ile başlayan olaylar yerini silah seslerine bıraktı. Yaşanan kargaşada AK Parti adayı Gülaçar ve Ak Partililer çareyi cadde üzerinde bulunan İpekyolu İlçe Teşkilatı’na sığınmakta buldu. Geriye ise demokrasi adına iki yanlış kaldı…

DEMOKRASİ YARIŞI VERENE SALDIRMAK YANLIŞTIR!

Adaylığı açıklandıktan sonra seçim çalışmalarını hızla sürdüren AK Parti Van İl Teşkilatı ve Büyükşehir Adayı Osman Gülaçar Hacıbekir’de, Karşıyaka’da olaysız yürüttüğü seçim çalışmalarının ardından kentin göbeğinde BDP’lilerin saldırısına uğradı. Sanat sokağı ve Maraç Caddesi üzerinde esnafı gezen Gülaçar ve AK Partililer önce BDP’li bir grubun sözlü ardından da taşlı sopalı saldırısına uğradı. Gergin ortamdan sonra “Korkan, geri adım atan namerttir. Proje ve hizmetlerinizle kendinizi orta yere koyun ve ifade edin. Ama böyle korkuyla, şiddetle, baskıyla olmaz. Bu memlekete huzur, kardeşlik lazım. Allah'a yemin ediyorum ki, korkmuyorum” diye çalışmalarını devam etti. Saldırılar sürünce de kendisini İpekyolu Teşkilatı’na attı.

KÖR KURŞUNLARLA SAVUNMAYA ÇALIŞMAK YANLIŞTIR!

Yaşanan olumsuzluklardan birisi de Gülüçar ve AK Partililer’e bir anda taşlı sopalı saldırı yapılmasının ardından duyulan silah sesleri oldu. Gülaçar'ı korumak isteyen taraftarları, hemen etrafında çember oluşturup, cadde üzerinde bulunan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı'na apar topar sokarken, yakında bulunan korumalar da havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Sıkılan silahlardan bir kurşun cadde üzerinde bulunan bir mağazadan içeri girerken bu durum halk arasında büyük korku yarattı. Olayların ardından hemen bir açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Atilla Kumli silahı kullanan tarafın Gülaçar’ın yakınları olduğunu iddia ederek, “Bir yerde istenmiyorsanız silah zoruyla kendinizi kabullendiremezsiniz. Bu bölgede AKP istenmiyor. AKP buradan bence artık çekilmelidir. Biz AKP ve devleti uyarıyoruz.”


O GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN!

Editör: TE Bilisim