Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan İlke Haber Ajansının yaptığı haberi yalanlayarak, haberin karalama amaçlı yapıldığını belirtti.

İlke Haber Ajansının ‘BDP’li belediyeden bakkal yerine içki büfesi!’ başlıklı haberine tepki gösteren Başkan Sayan, söz konusu haberin asılsız olduğu ve BDP’li belediye olmalarından kaynaklı kendilerinin hedef gösterilerek karalanmaya çalışıldığını söyledi.

Sayan, haber ajansının haberlerinde belirttikleri TOKİ alanındaki yönetiminin halen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde olduğu, Edremit yeni TOKİ alanında özel bir teşebbüsçü tarafından yapılan içki büfesinin sanki kendileri tarafından yapılmış ve hizmete açılmış gibi haber yapıldığını ifade ederek, kendilerini toplum nezdinde bu tür asılsız haberlerle itibarsızlaştırmak istendiğini belirtti.

 

“BELEDİYEMİZ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE KARALANIYOR”

 

TOKİ’nin yaptırdığı konutların kendileri tarafında henüz devralınmadığını belirten başkan Sayan, Şimdiye kadar görevleri olmadığı halde TOKİ’lerde yaşayan vatandaşların su ve çöp ihtiyaçların belediyeleri tarafından karşılandığını, buna rağmen söz konusu haber ajansının böylesi asılsız ve kendilerini karalamaya dönük bir haber yapmasının manidar olduğunu söyleyerek, “TOKİ alanında şimdiye kadar bir alışveriş merkezi, market ve fırın açılmadığını merak eden varsa, iktidar yanlısı değillerse gidip Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden hesap sorsunlar. BDP’li belediyeler olarak demokratik, katılımcı, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü bir anlayışla halkla beraber yönetimi üstlendik. Belediyelerimiz Türkiye’deki diğer belediyelerle karşılaştırıldığında en iyi hizmet yapan BDP’li belediyeler olduğunu da herkes biliyor. Bu durum bazı kesimler tarafından hazmedilemiyor. Haberi yapan ajans gazetecilik ilkelerini hiçe saymıştır. Sadece kendi hayal dünyalarında ürettikleri düşünceleri BDP’li Edremit Belediyesi’ni karalamak amacıyla tahayyül ediyorlar. Söz konusu haberlerle halktan takdir gören çalışmalarımızı bilinçli bir şekilde karalandığını belirtiyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim