Hür Dava Partisi Van il başkanlığı Çaldıran ilçe teşkilatına yapılan Molotoflu saldırıyı kınamak amaçlı Çaldıran temsilciliği önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamadan önce söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehdi Oğuz saldırıyı yapan gençlere “Gençler sizlerin elinize bu molotofları verenler sizlerle oynuyor sizleri kandırıyor sizlerde kendinize gelin bu oyunlara gelmeyin” dedi. Ve ardından basın açıklaması düzenlendi basın açıklamasını dile getiren Levent Dalgın ise:

Dün akşam saatlerinde Hür Dava Partisi Çaldıran ilçe temsilciliğimize molotoflu saldırı yapılmıştır, çevre esnafının tepkisine neden olan saldırıda çaldıran ilçe binamızda maddi hasar meydana gelirken hamd olsun can kaybı yaşanmamıştır. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Muradiye ilçe teşkilatımıza da taşlı saldırı yapılarak maddi hasar meydana gelmişti, daha 2 gün önce Diyarbakır Lice’de esnaf ziyareti yapan Hüda Par heyetine yapılan saldırı ve bu son saldırıyla beraber şu sonuç ortaya çıkmaktadır;

Birileri kendilerini bu bölgenin tek hakim gücü ve jandarması gibi görmektedir, bunlar bir dönemin tek parti zihniyeti gibi davranarak bölgede kendileri dışında bir irade kabul etmemektedirler. Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen halkın yoğun teveccühüne mazhar olan partimize yönelik çekememezlik ve saldırılarının altında yatan sebep de budur. Bizler Hüda Par olarak, partimizin her kademesinde halkın faydasına olacak adımlar atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindik. Yapılan bu saldırılar çalışma azmimizi kırmayacak, bilakis bu halkın faydasına olan çalışmalarımız katlanarak devam edecektir. Ayrıca yapılan bu menfur saldırılar halkımızın gerçekleri daha net görmesine neden olmuş ve halka verecekleri hiçbir şeyleri olmayanların, sadece kandan ve kargaşadan beslendikleri gerçeğini bir kez daha ispatlamıştır.

Siz değerli halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, Bu saldırıları yapanların amacı halkı yeniden birbirine düşürmek ve bir kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu istemek ihanettir ve onlar şu anda açıkça bir ihanet içerisindeler. Bu seçim sürecinde söyleyecek sözü olana meydan açık, gidin kendinizi ve ne istediğinizi bu halka anlatın. Biz de kendimizi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz ki bu konuda halkın iradesi esastır. Hiç bir şekilde baskı altına alınamaz, buna müsaade de etmeyiz. BDP yetkilileri bugüne kadar parti binalarımıza ve çalışanlarımıza yönelik onlarca saldırıyı kınamadığı gibi, bu türden vahşi saldırılara açıklamalarıyla çanak tutmuşlardır. Bizler HÜDA PAR olarak kurulduğumuz günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için elimizden gelen çabayı sarf ettik, ediyoruz. Fakat saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çaba sarf ediyorlar. Huzur kalmazsa hiç kimse bundan faydalanacağını sanmasın. Kandan ve şiddetten beslenenler bunu artık anlamalıdırlar.

Kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir. Çaldıran ilçe temsilciliğimize yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Kolluk güçlerinden de bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istiyoruz. Kamuoyunu ve sevenlerimizi ise sağduyuya ve daha fazla gayretle çalışmaya, barışı ve huzuru tesis etmeye davet ediyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim