Van’ın Çaldıran ilçesindeki terör saldırıda yaralanan güvenlik korucusuyla ilgilenmediği ileri sürülen doktor hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.  

 

Çaldıran ilçesinin Başeğmez Mahallesi Kafdağı mevkiinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu güvenlik korucusu 32 yaşındaki İsmail Deniz şehit olmuştu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırılan yaralıyla ilgilenmediği iddia edilen doktor hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bugün hastanelerinde yaşanan olayla ilgili bir doktor hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Battal, “Biz hastanemize getirilen bütün hastalara en üst düzeyde ilgi gösteriyoruz. Kaldı ki bu güvenlik görevlimiz ise hassasiyetimiz daha da artmaktadır. Eğer hastanemizde varsa herhangi bir hastaya yeterince ilgi göstermeyen bir personel, gereği neyse yapmaktan çekinmeyiz.” Diye belirtti.

 

Öte yandan şehit İsmail Deniz’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Van Valisi Murat Zorluoğlu ile görüşen yaralı korucu Çiçek’in ağabeyi, hastanede doktorun kendilerine ilgi göstermediğini iddia ederek, konuyla ilgilenilmesi ricasında bulundu. Bunun üzerine Vali Zorluoğlu, “Haberim var, soruşturma başlatıldı. Cezalı kim varsa bu anlamda cezalandırılacak” dedi.

 

Öte yandan edindiğimiz bilgiye göre, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan doktorun yarın açığa alınacağı öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim