Memur-Sen ve İHH, Suriye’deki mazlum ve mağdur halklar ile terör mağdurlarına yönelik başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan malzeme yüklü TIR’lar Van’dan Diyarbakır’a doğru hareket etti.

 

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde TIR’ların uğurlanması programına Memur-Sen İl Başkanı Hikmet Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Osman Ayşin, Diyanet-Sen Başkanı Nurullah Arvas, Büro Memur-Sen Başkanı Mahmut Gülaçar, Bem-Bir-Sen Başkanı Harun Altun ve İHH temsilcileri katıldı. Bölgeye ulaşacak yardımların Suriye’deki mağdur ve mazlum durumda bırakılan ailelerin yanı sıra Sur, Cizre ve Nusaybin’de mağdur olan ailelere de dağıtılacağı belirtildi.

 

TIR’ın uğurlanması öncesi bir açıklama yapan Memur-Sen Van İl Başkanı Hikmet Bilgin, “Yolu kardeşlik, yönü eşitlik, sonu birlik ve beraberlik olan bir gelecek için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bugün buradayız. Çünkü bizler, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma kültürünün insanlarıyız. Hemhal olmayı bilen, diğergâmlığı yüklenen bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu anlayışla nerede sıkıntı ve mağduriyet varsa, nerede mahzun ve mazlum varsa Memur-Sen oradadır. Arakan’da gözyaşı vardı, Vanlı silmeye gitti. Filistin’de hüzün vardı, Diyarbakırlı paylaşmaya gitti. Suriye’de vahşet vardı, Mardinli, Şırnaklı, Urfalı evini açtı. Samsun’da sel vardı, Bitlis, Muş, Ağrı ekmeğini paylaştı. Van’da, Sakarya’da, Bolu ve Dinar’da deprem canımızı yaktı, Diyarbakır’ın, Edirne’nin, Hakkari’nin, Manisa’nın, Yozgat’ın, Siirt’in, Erzurum’un, Bingöl’ün, Konya’nın yüce gönüllü insanları bağrımıza düşen ateşi söndürmeye koştu” şeklinde konuştu.

 

Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin ise, “Biz, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da birlikte yaşamayı başarmak, bu birlikteliği hedef alanlarla anlamayanlarla yine birlikte mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Dertlerimize, sıkıntılarımıza birlikte çare aramak ve üretmek zorundayız. Cizre’de kar yağsa Ankara’da ‘üşüyorum’ diyen, Nusaybin’deki kardeşinin ayağına diken battığında yüreği kanayan kardeşliği devam ettirmeliyiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından TIR’lar Van’dan Diyarbakır’a uğurlandı. 

Editör: TE Bilisim