Van'da CHP'nin astığı ve üzerinde dört eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu ‘17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun’ yazılı afişler savcılık kararıyla indirildi. İl Başkanı Cemal Şen, “Bir darbe hukuku yaşanıyor Türkiye’de. Biz bunu ısrarla ret ediyoruz. Ve kınıyoruz.” Dedi.

CHP Van İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde asılan afişin bir yüzünde, yolsuzluğa adı karışan dört eski bakanın maskeli fotoğrafları ve ‘17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun’ yazısı yer aldı. Pankartın asılmasından birkaç saat sonra CHP İl Başkanlığı'na giden polisler tarafından afiş indirilerek el konuldu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından afişle ilgili verilen el koyma kararı, CHP İl Başkanı Cemal Şen’e tebliğ edildi. Kararın ardından pankart, sökülerek polislere verildi. Polisler, işlemlerin ardından afişi götürdü. Konuyla ilgili bilgi veren Şen, CHP il örgütlerinin Türkiye genelinde 17 Aralık ile ilgili pankart astığını ifade etti.

‘PANKARTI İNDİRENLERİ KINIYORUZ’

Sadece Van’da asılan pankartın indirilmediğini belirten Şen, “Türkiye genelinde savcılar yargı kararıyla pankartlarımıza müdahale etmektedir. Yargı ayaklar altındadır. Bir darbe hukuku yaşanıyor Türkiye’de. Biz bunu ısrarla ret ediyoruz. Ve kınıyoruz. Ama bölgenin hassasiyeti itibariyle yeni bir kaosun oluşmaması için ve Cumhuriyet savcısının bize tebliğ ettiği doğrultuda pankartımızı indirtmek zorunda kaldık.” Dedi.

‘DÜŞÜNCEYE SAYGI DUYMAK ZORUNLULUĞU VAR’

İnsanların demokratik düşünme özgürlüğü elinden alındığını dile getiren Şen, “İnsanların kendi düşüncelerini ifade etmesi, bir yanlışı kamuoyuna sunmaması halinde AKP savcıları devreye giriyor. Bana göre Türkiye daha da çok kaosa gidiyor. Sadece ana muhalefet susturulmuyor. AKP gibi düşünmeyen tüm düşünceler susturulmak amacıyla değişik alanlarda işte 14 Aralık basına karşı yapılan operasyonlarda da gördük. İnsanlar düşüncelerinden dolayı, kalemlerinden dolayı gözaltına alınıyor. Bunu ret ediyoruz. Herkes inandığı gibi düşünebilir. Demokrasilerde herkesin düşüncesine saygı duymak zorunluluğu vardır.” diye konuştu.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim