İstanbul'da başlayan kar yağışı ile birlikte yılbaşı günleri de birleşince özellikle öğretmen ve öğrenciler yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtını aramaya başladı. Eğitime ara verilmesine şimdiden karar veren iller var. İstanbul ve Ankara'da da yarın okullar tatil mi? İşte TÜrkiye'den kış ve yılbaşı gerekçesiyle tatil olan ve olmayan illerle ilgili bilgiler. 

Marmara bölgesine de kar gelmesi ile birlikte yarın okullar tatil mi oluyor? Soğuk günlerde en sıcak haber Samsun'dan geldi. Meteoroloji uyardı Sibirya karı Türkiye'ye giriş yaptı. 

 

SAMSUN'DA YARIN OKULLAR TATİL

Samsun'da ilçelere bırakılan kararla birlikte Ayvacık, Salıpazarı, Tahnal, Konakoren köyleri ve Canik İlçesi'nde yarın okullar tatil edildi. 



İKİNCİ TATİL ÇORUM'DA İLAN EDİLDİ

İç anadolu'da ise okulların tatil haberi Çorum'dan geldi. Çorum valiliği kar yağışı ve don olayları gerekçesiyle il genelindeki tüm okulların yarın tatil olduğunu duyurdu. Bugün ve yarın yani 31 Aralık perşembe Çorum'da okullar tatil oldu. Valiliğin açıklamasına göre bugün ve yarın kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelede iki gün izinli verildiği ifade edildi.

 

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da valiliğin henüz resmi bir açıklaması yokken yarın okulların tatil edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul'da yağış bugün itibarıyla daha da kuvvetlenecek ve perşembe günü hayatı olumsuz yönde etkileyecek. 

 

ANKARA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Başkentte durum farklı değil. Edinilen bilgiye göre yağış ve don olaylarının görülmesine kesin gözüyle bakılırken yarın okullar tatil edildi haberinin eli kulağında...

 

DİĞER İLLER 

Bursa yoğun kar yağışı etkisi altında olacak. Kar yağışı yarın daha da etkili olacak. Bursa Valiliği yoğun kar sebebiyle yarın yarım gün olan tatil kararını tam güne çevirebilir. Bursa Valiliği 'nin okullar tatil mi sorusuna yanıtını akşam saatlerinde vermesi bekleniyor. Kocaeli Valiliği kar yağışı için alarma geçerken perşembe günü yarım gün olan tatili tam güne çevirebilir. Kocaeli hava durumu raporlarına göre kar yağışı perşembe günü ilde hayatı durduracak kadar kuvvetli olacak.

Balıkesir'de yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı da henüz netleşmedi. Eskişehir de yağış nedeniyle yarın okulların tatil edilmesini bekleyen illerden.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim