Kent Konseyi toplantısına katılan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, kent bileşenlerinin öncelikli olarak demokrasi ve kalıcı bir barış için mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Van Büyükşehir Kent Konseyi toplantısı düzenlendi. Van Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen Konseyi toplantısına İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser ile birlikte Van Büyükşehir kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, sivil toplum kuruluşları ile kamu kuruluş temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, kent konseyinin önemine değinerek, “Kent konseyinin yaşamın her alanında sorunlara müdahale etme gücü, çözüm getirme gücü anlamına gelmektedir” dedi. Bidav, orta doğuda yaşanan savaşa dikkat çekerek, Filistin ve Rojava da yaşanan katliamı kınadı. Orta doğuda insanlar artık mevcut statükocu anlayışı kabul etmediğini belirten Bidav, “Artık halklar özgürlükleri için mücadele etmektedir. Rojava bölgesinde yaşayan bütün halklar ve inançlar kendi yönetimleri kurmuş durumda. Ancak dış güçlerin eliyle İŞID halkların kazanımlarına saldırıyor. Aynı zamanda İsrail, Filistin’in üzerine bomba yağdırıyor. Bizlerin de üzerine düşende tüm insanı duygularımızla yüreğimizle onlara destek olmalıyız. Her şey den önce barışın, huzurun ve demokrasinin sağlanması için mücadele etmemiz lazım” diye konuştu.

KONSEY GENİŞ KİTLELERE ULAŞMALI

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise kentte yaşanan sorunları belediyeler ve kamu kuruluşları kendi başlarına çözemeyeceğini, “Halkı esas alamadan ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmadan çözüm bulunamaz” dedi. Keser, kentin dinamiklerini esas alamadan yürüyen bazı yerel yönetimlerin düştüğü yetersizliklerin ortada olduğunu söyledi. Ancak kent konseyinin de daha geniş kitlelere ulaşa bilmesi gerektiğini aktaran Keser, ancak bu şekilde sorunlara daha iyi çözümler bulabileceklerine dikkat çekti. Keser, İpekyolu belediyesi olarak kentin tüm dinamiklerini esas alarak kararlar alacaklarını ve bunda dolayı sürekli kent konseyi toplantılarına katılacaklarını söyledi.

KENTİN SONLARI TARTIŞILDI

Konuşmaların ardında, Van Gölü kıyısında bulunan hazine arazilerin Van Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek, kamu yararına kullanılması gündeme getirildi. Gündeme alınan ikinci madde ise engellilerin üst geçitleri kullanabilmesi için komisyon çalışmasına karar verildi. Bir diğer önemli madde ise kent merkezinde yaşanan trafik sorunu için uzman bir araştırma ekibin kurulması oldu. 

Editör: TE Bilisim