Kentin cadde ve sokaklarının araçlarla dolup taştığı yetmezmiş gibi Van’da araçlar artık kaldırımlara bırakılıyor. Trafiği tıkayan sürücüler yayaların kullandığı alanlara da rastgele araç dizerken kent genelinde yürümek git gide zorlaşıyor. Engelli yürüyüş alanlarının, kaldırımların, yolların rastgele parklarla işgal edildiği kentte Büyükşehir’in olaya çözüm getirmesi bekleniyor…

 

Van’ın park, otopark ve trafik sorunu her geçen gün daha büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Dar sokaklar trafiği kilitlemeye devam ederken park sorunu kaldırımların işgal edilmesine kadar vardı. Sürücüler araçlarını park edecek yer aramak yerine kaldırımları park alanı olarak seçmeye başlarken vatandaşlara adeta yürüyecek yol kalmadı. Bu durum yayaları rahatsız ederken, Belediye vve ımları park alanı olarak seçti. bu  trafik ekiplerinin bu konuda çalışma yapmaması ise dikkat çekiyor. Daha önce parkomat ve benzeri uygulamaların yapılacağı söylenmesine rağmen konu ile ilgili henüz adım atılmazken sürücüler ve kaldırım üzerindeki esnaf veryansın etmeye devam ediyor. Yaşanan bu duruma yayalar tepki gösterirken, kaldırımlara gelişi güzel araç parkları nedeniyle kaldırımlarda yürüyemediklerini belirtiyor. Özellikle ara sokaklarda park yeri aramak yerine sürücüler araçlarını kaldırımlara park ediyor. Yayalar bu durumdan rahatsız olurken, kaldırım işgalleri konusunda yetkililer sessiz. Belediye zabıta yetkilileri zaman zaman kaldırımların işgal edilmesine engel olması sorunu çözmezken, araç parkları ise yayaları zor durumda bırakıyor. Yayalar, denetimlerin zaman zaman değil, her zaman yapılması gerektiğini ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanmasını bekliyor.

 

VATANDAŞLAR: KALDIRIMLAR OTOPARKA DÖNÜŞTÜ

Kentin hemen hemen tüm ara sokaklarında yayaların yürümesi için yapılan kaldırımlara sürücüler araçlarını park ederek, kaldırım yerine otopark görüntüsü oluşturuyor. Tüm bunlar yaşanırken, vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi. Vatandaşların kaldırımlarda rahatça yürüyebilmelerini sağlamak ve kaldırım işgalinin önüne geçmek için Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar şuana kadar sonuç vermedi. Kaldırımlara gelişi güzel araç parkları nedeniyle kaldırımlarda yürüyemediklerini söyleyen vatandaşlar, ara sokakların otoparklara dönüştüğünü belediye yetkililerinin bu soruna çözüm bulmasını ve cezai işlem uygulaması gerektiğini belirtti.

 

‘VAN’A YAKIŞMIYOR’

Kaldırımların yayaların rahat yürümesi için yapıldığını söyleyen vatandaşlar, ancak kaldırımların esnaf ve araç sürücüleri tarafından işgal edildiğini belirtti. Vatandaşlar, “Artık araçlar bile kaldırımlara park ediliyor. Zabıtanın neden kayıtsız kaldığını ise anlamıyoruz. Umarım bu tür sıkıntılara yetkililer çözüm bulur. Bu tür görüntüler kentimize yakışmıyor. Kentin otopark sorunu çözüm bulursa bu tür görüntüler de ortadan kalkmış olur” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim