Yazar Yılmaz Odabaşı Van AVM’de sevenleriyle imza gününde bir araya geldi.

 

Zukka Kitap Evi sponsorluğuyla Van’a gelen Yazar Yılmaz Odabaşı, Van Avm’de sevenleriyle bir araya geldi. İmza günü dolayısıyla sevenleriyle bir araya gelen Odabaşı imza öncesi Vanlılar ile bir süre sohbet etti. Okurlarının sorularını da cevaplayan Odabaşı ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Van ilk olarak 1986 yılında geldiğini ifade eden Odabaşı, o tarihte bugüne Van’da büyük değişimlerin olduğunu dile getirdi.

 

ODABAŞI: GENÇLER UMUT IŞIĞI BULAMADIM

Okurlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra gazetecilere konuşan Odabaşı ilk olarak şunları söyledi: “İlk imza programımı 1986 yılında Van’da gerçekleştirdim. O zaman polis kordonu ile imza gününe gerçekleştirdik. O günden bu zamana kadar halen Van’ı huzurlu bir kent olarak görememenin burukluğunu yaşamaktayım. İnsanları içine girerek gençlerin gözlerinde umduğum ışığı bulamadım. Avrupa kentlerinde o mutlu, coşkulu gençliği burada bulamadım bu üzüntü verici.”

 

“VAN’I ÜZÜLEREK İZLEMEKTEYİM”

Van’ın 1986 yılından bu tarihe büyük değişimler yaşadığını ifade eden Odabaşı, “Van’a 1986 yıllarında gelirdim, o zamanlarda kentleşme sancıları çeken ve sıkıntılı bir kentten şimdiye baktığımızda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını görmekteyim. Van’ın öteden beri Turizm’in incisi olması gereken, Bölgede turizmin en çok yerli ve yabancı turistin ilgisine maruz kalmayı hak eden bir şehir olduğuna hep inanmışımdır. Fakat maalesef bölgedeki sancılı siyasal süreç, Van’a hak ettiği ilginin gösterilmesine engel olmaktadır. Bunu da üzülerek izlemekteyim.”

 

ODABAŞI: VAN BENİM AŞIK OLDUĞUM BİR ŞEHİR

En sevdiği iller arasında Van’ın da bulunduğunu dile getiren Odabaşı şöyle konuştu: “Van benim aşık olduğum, hayran olduğum şehirlerin başında gelir. Ben bu bölgede Mardin, Diyarbakır ve Van’ı yüreğimle seven biriyim. Erek Dağının vakur duruşuna hayran bir insanım. Van aydını, akademisyeni, öğrencisi çok olan ve aydınlık şehirdir. Fakat yanlış siyasal politikalar, yanlış stratejiler burayı insanların güvenle dolaşabileceği, turizm ve seyahat yapabileceği bir yer olmaktan çıkardı. Şiddet eylemleri olmadan barış içinde kardeşlik içinde, legal ve meşru zeminlerde kendimizi ifade edebilmeliyiz. Ben böylesi bir sürecin durulmasını, insanlarımızın özgür, huzurlu barış içinde yaşamasını temenni ediyorum.”

 

AZBAY: ORGANİZASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK

Odabaşı’nı Van’a getiren Zukka Kitap Evi Yetkilisi Enver Azbay ise, “ Zukka Kitap Evi olarak böylesi Saygın Yazar ve Şairleri insanlarımızla buluşturmak bizler içinde Vanlılar içende güzel organizasyonlardır. Yazar-Şair Yılmaz Odabaşı hocamızı da kitap ve şiir severler ile Van AVM’de bir araya getirdik. İnsanlar bu tür etkinlikleri çok seviyor. Bugün bunu bir kez daha görmüş olduk. Zukka Kitap Evi olarak bundan sonra da bu tarz organizasyonlarımız devam edecek.” Şeklinde konuştu.

 

İmza programı sonra olarak Odabaşı’nın kitaplarını imzalaması ile tamamlandı.


 

ŞEHRİVAN SANAT: MENDUH ÇALIŞKAN

FOTOĞRAF: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim