Özlü Söz: Kâfirlere meyletmeyin yoksa size ateş dokunur… Hud Suresi 113. Ayet

 

Allah Kuranı Kerimin Hud Suresi 113. Ayetinde mealen şöyle buyurur; “Baskı, zulüm ve işkenceyle temel hak ve hürriyetleri, Allah yolunu, Allah yolundaki faaliyetleri engelleyenlere, haksızlık edenlere yakınlık, eğilim göstermeyin, onların fiillerine iştirak etmeyin, yardımcı olmayın ki, size ateş dokunmasın. Sizin Allah’ın dışında kulları durumundakilerden koruyucunuz, emirlerine itaat edeceğiniz otorite yoktur. Değilse Allah’ın yardımına nail olamazsınız.”

 

Allah, biz kullarına en güzel ve en doğru yolu gösterir. Kullarına asla zulmetmez ve onlara zulmü murat etmez. Ancak kullar kendi kendilerine zulmederler.

 

Müslümanların elinden siyasi otoritelerini alan, hilafet müessesini kaldıran ve onları ırkçı milletlere bölen Siyonizm’in emrindeki emperyalist güçler Kurana dönüşlerin başladığı ve ümmet bilincinin yeşerdiği günümüzde bunu önlemek için projeler üretmeye başladı.

 

ABD, özellikle İran İslam İnkılâbından sonra Müslümanların yeniden dünya siyaset sisteminde yer alıp siyasi platformda söz sahibi olmamaları için birçok önlem almaya başladılar. Bunlardan biride Arap Baharı adını verdikleri projeydi.

 

Arap Baharı ile İslam coğrafyasında Müslümanlara sanki devrimler gerçekleştirecekmiş gibi bir hava verdiler. Yıllarca faşist ve dikta rejimlerle İslam topraklarında yönlendirici vazifesini üstlenen batı emperyalizmi halkın baskı ve zulümler karşısında İran İslam İnkılâbı gibi bir yola gitmemeleri için Arap Baharını devreye soktular.

 

Arap Baharı projesi Rahmetli Erbakan Hocaya sorulduğunda “SİYONİZMİN KADRO DEĞİŞİM PROGRAMIDIR” cevabını vermişti.

 

İran, Amerika’nın İslam coğrafyasındaki emellerini çok iyi bildiği için ümmet adına ve İslam’ın geleceği için büyük çabalar sarf etmektedir. ABD, İran’ı işbirliği içinde olduğu gerici Arap rejimleri ile durdurma peşinde. İran’a karşı Arapları birleştirmek ve silahlandırıp saldırtma niyetini yıllardır taşıyor.

 

Yemende iktidarda olan ve Suudi rejimi tarafından destelenen rejimin yerine Husiler İslami bir çıkışla onların zulümlerini bertaraf etmek ve Hakkı hâkim kılma mücadelesine girmeleri sözde Müslüman ama ABD ile işbirliği içindeki Suudi rejimi, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi ülkeleri Sünnilik adına Yemene saldırı başlattılar. Daha evvelde Suudi rejimi oradaki halk ayaklanmasını Şii bir hareket olarak görmüş ve yine ABD desteği ile saldırılar düzenlenmişti.

 

İran’ı Husilere yardım etmek ve Şii mezhep yayılmacılığını desteklediklerini öne sürerek Yemene karşı saldırıya geçtiler. Suudi rejimi 150 bin asker ve 100 uçak ile saldırı başlatırken ABD bu konuda hemen lojistik destek ve istihbarat desteğini vereceğini açıkladı. Mısır ve Sudanın da destek verileceği haberi geldi. Ve birleşik Arap Ordusu kurulması için zemin hazırlandı.

 

CB. Erdoğan bu saldırıda ABD şemsiyesi altındaki işbirlikçi Araplara destek mesajı geldi. Ve İran’ı suçlayıcı mesajlar verdi. İran’ın mezhebi davrandığın söyledi.

 

Erdoğan dört aydır görüşmediği Obama ile bir saatlik bir telefon görüşmesi neticesinde yanlarında olduğunu söyledi.

 

Peki! Bugüne kadar Filistin’e saldıran ve her türlü zulmü onlara reva gören Siyonist İsrail’e karşı şimdiye kadar neden Arap Ordusu toplanmadı. Siyonistler Filistin’e saldırırken onlara tek yardım edenin İran olduğunda zengin yemek sofralarında işkembelerini dolduran Amerika işbirlikçileri Araplar mesele Yemen ve Husiler olunca neden ordularını birleştirip harekete geçiyorlar.

 

Filistin’in yanda olmak için ordularını birleştirmeyen Amerikancı işbirlikçi Araplar neden İslami bir sistemi kurmak isteyen Husilere karşı aslan kesildiler.

 

Cemaatle araları bozulan AKP, neden Birleşik Arap Ordusunun yanında yer almak için ABD ile arasını düzeltiyor. Yıllarca Filistin halkına reva görülen her türlü zulüm, işkence ve katliamı kınamalarla geçirip seyredenler Husilerin İslami istemine gelince ordular kurması ve ABD desteğini alması hangi ayet ve hadiste geçerek bu adımlarını atmaktadırlar.

 

ABD bir Arap Baharı başlattı ve bundan çok ümitli iken Suriye’nin çetin bir direniş göstermesi karşında taktik değiştirerek yönünü Yemene Husiylere çevirdi.

 

ABD’nin tek emeli İran’ı kaybedeceği bir savaşa sokmak,

 

İran, Yemende Husilere İslami istemlerine destek vermekte.

 

Evet! Ve bu İslami istem cevapsız kalmamalıydı, İran’da öyle yaptı. Tıpkı Filistin’e yıllarca vermiş olduğu destek gibi…

 

Amerika Kurana dayalı bir İslami yapılanmanın oluşmasına izin vermez ve bunu önlemek için işbirliği içindeki gerici sözde İslami rejimlerle bunu gerçekleştirmeye çalışır. En zayıf nokta da mezhebi bir fitne ile ortalığı karıştırmaktır. Ve öyle de yapıyor….

 

Burada en dikkat çeken şey Erdoğan’ın yeniden Amerika’nın gözüne girme çabası. Tam da seçime gireceği bir dönemde Amerika’dan bir çelme yememek için Müslümanların kanının akıtılmasına dâhil olmak onup bu kan akıtmaya pek önem vermediği gerçeğidir…

 

Erdoğan’ın tek hedefi başkanlık sistemini getirip başkan olmak istemesidir. Bunun için Husilerin kanı akmış umurunda değil. Hele birde Obama ile arasını düzeltmesi….

 

Allah Hud Suresi 113. Ayetinde kâfirlere ve zalimlere meyledenlere ateş dokunacağını beyan buyuruyor.

Yahudi ve Hıristiyan ittifakının yanında olup onlarla işbirliği içindeki Arap rejimleri ile birlikte olmak ateşe aday olmaktır.

 

Sisi gibi darbeci bir faşist generale karşı diklenen Erdoğan şimdi Sisi’nin de dâhil olduğu suni Sünni ve ABD destekli oluşumda omuz omuzadırlar.

 

İslam ümmet bilincinin ve Kurana dönüşlerin başladığı bir dönemde galip gelecek olan ancak Allah taraftarlarıdır.

 

Selam ve dua Allah yolundan taviz vermeden yürüyenlere…