Van il sağlık müdürlüğü tarafından kamu ve özelde görev yapan sağlıkçılara ‘yeni doğan bebeklerin hayata tutulması’ eğitimi verildi.

 

Yeni doğan Bebek ölümlerini en asgariye indirmek amacıyla il sağlık müdürlüğü eğitim birimi tarafından, 3 gün devam eden eğitime katılım yüksek oldu. İl sağlık müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen, Eğitimlere toplamda 45 kişinin katıldığı belirtildi. Yeni doğan Bebek ölümlerinde şu anda binde 7,5 olan sayısını daha da aşağıya çekmek olduğunu söyledi. Eğitimler kapsamında katılımcılara yeni doğan bebeklerle ilgili canlandırma, pratik ve teorik bilgiler verildi. 45 kişinin katılım gösterdiği bu eğitim sonunda yazılı ve uygulamalı sınav yapıldı. Sınavı başarıyla geçenlere Sağlık Bakanlığından onaylı sertifika verildi.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, burada bir açıklamada bulundu. Yeni doğan bebeklerin hayata tutulması’ eğitiminin önemsediklerini “Bu eğitimi yapmamızın en büyük nedeni önlenebilir Bebek ölümlerinde ki ölümleri en asgariye indirmektir dedi. Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastaneyle ilgili ya da halk sağlığıyla ilgili basamaklara pek hâkim değiliz ambulans açısından bu transfer işlemleri ya da yeni doğanda transfer işlerinde personelimize ne katabiliriz, nasıl destek olabiliriz, eksikliklerimiz nelerdir bunları bir görelim dedik ve sayın hocalarımızdan böyle bir destek istedik. Değerli hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum ifadesinde bulunarak Burada amaç ölüm sayısını bu rakamın da altına düşürmektir. İnşallah be eğitimler sayesinde de bunu sağlamayı hedefliyoruz dedi.”

Editör: TE Bilisim