Van Büyükşehir Belediyesi kent halkının hizmetine sunacağı yeni çalışmalarının açılışlarını gerçekleştirecek. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla; Erciş Otogarı, Kent Parkı, Sahil Parkı ve 11 yeni otobüs halkın hizmetine sunulacak. Büyükşehir Belediyesi, Salı günü Erciş, Çarşamba günü ise Van'da yapılacak açılışlara halkı davet etti.

 

Van Büyükşehir Belediyesi kent halkının hizmetine sunacağı yeni çalışmalarının açılışlarını gerçekleştirecek. Van Büyükşehir Belediyesi Kent Parkı, Sahil Parkı, Erciş Otogarı ve alınan 11 yeni otobüsün açılışlarını gerçekleştiriyor. İlk olarak Salı günü Erciş'te Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Erciş Şehirlerarası Otogarının açılışı yapılacak. Saat 13.00'da yapılacak olan açılışa HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları'nın yan ısıra İlçe Belediye Eş Başkanları ve halk katılacak.

 

"ERCİŞ OTOGARINA 10 MİLYON TL HARCANDI"

Türkiye’nin önemli terminalleri arasında yer alacak olan tesislere Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 milyon TL harcandı. Daha önceki dönem temeli atılan, Van’ın büyükşehir statüsünü alması ile birlikte tesisi devralan Van Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon TL harcayarak otogarı tamamladı. Erciş-Ağrı yolu üzerinde yapılan terminalin toplam 5 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Terminalin içerisinde 12 adet yazıhane, 9 adet bilet satış yazıhanesi, 1 restoran, 1 cafe, 1 internet cafe, bay-bayan mescit, engelliler için de tasarlanmış WC’ler, 1 kuaför, emanet haneler, 6 adet halkla ilişkiler birimi, şoför dinlenme ve duş yerleri, kuru temizleme gibi birçok sosyal alanda yer alıyor. Asma katı dahil iki kat olarak yapılan terminalin içerisinde son teknoloji imkanları kullanıldı. Terminalin tüm iç kısımlarına kameralar yerleştirilirken, terminalin ısıtma ve soğutma sistemi ise en iyi şekilde dizayn edildi. 11 bin metrekare alan üzerine kurulan terminal alanın 6 bin metrekaresinde ise 15 peron, misafir otoparkı, güvenlik alanı ve yeşil alana ayrıldı. Terminal ile aynı alan içerisinde 1230 metrekare alanda araçların yağ, bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağı bir ünite, ünite ile birlikte de 4 adet teknik servis alanı da kuruldu. Yapının tamamı depreme uygun bir şekilde yapılırken, kısa bir süre sonra yazıhane ve işletmelerle ilgili ihale yapılarak, tesisin açılışı yapılacak. Erciş’in 50 yılına cevap verecek olan terminal, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekildi yapıldı. Terminalin tamamlanması ile birlikte Erciş ilçesi Türkiye’nin sayılı terminallerinden birine kavuşmuş olacak.

 

"KENT PARKI, KENTİN VİZYON PARKLARINDAN BİRİ OLACAK"

Erciş'te yapılacak olan açılışların ardından bir sonraki gün ise, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl içerisinde yaptırılan ve tüm çalışmaları tamamlanan Kent Park ve Sahil Parklarının açılışları yapılacak. Edremit yolu üzerinde, bölge hastanesi bitişiğinde, 40 bin metrekare alan üzerinde yapımına geçen yıl başlanan Van Kent Parkı tamamlandı. Her yaş grubuna ve engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan park, bölge hastanesinden gelecek hasta yakınları da dikkate alınarak halkın dinlenebileceği çok sayıda oturma mekânları tasarlandı. Aile bireylerinin birlikte, kaliteli zaman geçirebileceği çocuk oyun alanları, spor alanları ve satranç alanlarının da yapıldığı parkta, eğitim atölyeleri, amfi ve şenlik-festival alanları da bulunuyor. İnsanlık anıtı alanın da yapılacağı parkta, anıt alanın doğu cephesinde duvar üzerine insan hakları ve çocuk hakları bildirgeleri yazılacak. Sağlıklı bir yaşam için, spor alanlarının tüm koşulları oluşturulurken, parkta tenis kortu, basketbol, futbol sahası, fitness alanı ve engelli fitness alanları ile beraber, özellikle halı sahalara alternatif olarak çim futbol sahası da yapıldı. Bisiklet ve koşu parkurunun da yer aldığı parkta, iki süs havuzu ve 70 araçlık otopark da park ile birlikte halkın hizmetine alınacak.

"Sahil Parkı, yurttaşların Van Denizi ile buluşma noktası olacak"

Yine Van Büyükşehir Belediyesi'nin önemli hizmetleri arasında yer alan Sahil Parkı da aynı gün içerisinde açılacak. Van Denizi kıyısında yapılan park özellikle görselliği ile göz kamaştıracak. Edremit yolu üzerinde Merit Otel yanında Vangölü kıyısında bulunan 11 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı tamamlanan park halkın hizmetine sunulacak. Genel olarak insanların dinlenebileceği bir alan olarak tasarlanmış ve manzara hakimiyetine göre oturma alanları oluşturularak, halkın Van Denizi buluşmasının sağlanacağı park, bir teras görünümünde. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Edremit Sahil Parkının tüm aydınlatma ve diğer enerji giderlerini güneş enerjisinden sağlıyor.

 

"11 OTOBÜS DAHA HİZMETE ALINIYOR"

Van Büyükşehir Belediyesi'nin açılışını yapacağı en önemli hizmetlerinden bir diğeri ise yeni alınan 16 otobüs. Yıl içerisinde alınan 44 yeni otobüse ek olarak 16 otobüs daha alan Van Büyükşehir Belediyesi, bu alımlarla kent trafiğini oldukça rahatlatacak. Alımı gerçekleştirilen otobüsler her gün belirlenen güzergahlar arasında 06.00 - 24.00 saatleri arasında halka ulaşım hizmeti sunacak. Alınan 16 otobüsün 11'i 9,5 metre, 5'i ise 12,5 metre ve engellilere uygun tasarlanmış, son teknoloji donanımlı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı açılışların tarih ve saatleri şöyle: 27 Ekim Salı Günü, Saat: 13.30’da HDP Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla Erciş Şehirlerarası Otogarın açılışı yapılacak. Yer: Erciş-Patnos Yolu Üzeri

28 Ekim Çarşamba günü Saat 11.00'da

Kent Parkı ve Sahil Parkının açılışlarını, ardından yeni aldığımız 16 otobüsümüzün açılışı yapılacak. Yer: Bölge Hastanesi Yanı, İpekyolu Caddesi

Açılışlara ve ardından yapacak olan şehir turuna tüm halk davet edildi. 

Editör: TE Bilisim