Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İl Sağlık MüdürYardımcısı Hamit Karataş, ASM Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret ederek ve yeni kurulacak 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonları için yer incelemelerinde bulundu.Yarımcısı Hamit Karataş ile birlikte yeni kurulacak olan 112 komuta kontrol merkezleri için yer tespitinde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, merkezde şuan itibariyle 7 istasyonun mevcut olduğunu, yapmış oldukları çalışmalar neticesinde bu eksiklikleri gidermek için merkez mahallelerde en kısa zamanda 4 yeni istasyon daha kurulacağını belirtti. Dr. Acar, “112 istasyonu sayısını artırarak vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz’ dedi.Van’da sağlıkta hizmet kalitesinin her geçen gün daha iyiye götürmek için çalıştıklarını ifade eden Dr. Acar, ilin Büyük şehir olmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği standartlara göre, her 40 bin nüfusa bir istasyon düşecek şekilde düzenleme yapıldığını söyleyerek merkezde 4 adet yeni 112 Acil Servis İstasyonu yapılacağını kaydetti.

 

“VAN MERKEZDEN SONRA İLÇELERE DE KURULACAK”

 

Van’ını ihtiyacı olan 112 Acil Servis İstasyonlarının kurulacağı alanlar ve diğer tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve müteahhit firma ile görüşmeler yapıldığını dile getiren Dr. Bilal Acar, önümüzdeki günlerde temel atma çalışmalarının başlayacağını ifade etti.Acar, yeni kurulacak Bu istasyonların 50 metrekare büyüklüğünde prefabrik yapılar olacağını belirterek, vatandaşa en hızlı şekilde en yakın 112 Acil Servis İstasyonları harekete geçerek vakaya müdahale edeceğini, yeni istasyonların tam donanımlı olacağını ve 112 personelinin daha rahat çalışmasına imkan sağlayacağını ifade etti.

 

İlçelerde de 112 istasyonlarının kurulacağını söyleyen Dr. Acar, Erciş ilçesine 2 adet, Başkale ilçesine 1adet Çaldıran ilçesine ise 1 adet 112 istasyonu yapılacağını da sözlerine ekledi.

112 istasyonları için yer tespitinin yapıldığı alanda 112 Acil sağlık hizmetlerinden sorumlu İl Sağlık MüdürYardımcısı Hamit Karataş, 112 Acil SağlıkHizmetleriŞube Müdürü, Adnan Öğretici ve 112 Acil sağlık hizmetleri şubesi Başhekimi Dr. Adem Demirel de hazır bulundu.(

Editör: TE Bilisim