Van Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü ile Van Toptan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği işbirliğiyle Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) tedbirleri kapsamında sebze hali ile ilgili önemli kararlar alındı. Ayrıca alınan tedbirler kapsamında hal esnafına komisyoncular derneği tarafından 5 bin adet ücretsiz maske dağıtımı da yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte salgınla ilgili gıda güvenliği için de hijyen uygulamalarını ve kontrollerini en üst seviyeye çıkartırken Van Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü ile Van Toptan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği işbirliğiyle Van Sebze Hali’nde de toplum sağlığına yönelik yeni tedbirler alınarak hayata geçirildi. Alınan tedbirlerin yanı sıra hijyen kontrollerini aralıksız sürerken esnafa ücretsiz maske dağıtımı da devam ediyor. 

“SEBZE HALİ İLE İLGİLİ 8 ÖNEMLİ KARAR ALDIK”

Toptancı halinin kentin ürün ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığını vurgulayan Van Toptan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkan Yardımcısı Metin Abi, alınan tedbirler neticesinde kentteki vatandaşların gönül rahatlığıyla toptancı halinden alışveriş yapılabileceği söyledi. Dernek Başkan Yardımcısı Abi, gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Van Toptan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği ve Van Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) tedbirleri kapsamında sebze hali ile ilgili önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz toplantı neticesinde çalışmalarımızın usul ve esasların belirleyici olacak şekilde ortak bir takım kararlar aldık. Toplantıda 8 önemli karar alarak, sebze halinde bundan sonraki süreçte çalışma usullerinde belirleyici olacaktır” diye belirtti.

İŞTE YENİ ALINAN TEDBİRLER

Toplantı sonrası salgın tedbirleri doğrultusunda Van Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü işbirliğiyle alınan kararlara değinerek Başkan Yardımcısı Abi, sözlerini şöyle sürdürdü: Toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda; hal sahası içerisinde yaşanan yoğunluktan dolayı sosyal mesafeye riayet edilecektir. Bugünden itibaren maske ve eldiven takılması zorunludur. 60 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın hal sahası içerisinde bulunması kesinlikle yasaktır. Hal sahası içerisinde uzun süre bekleme yapan boş tır kamyon minibüs ve pikap gibi araç sahiplerine ikinci bir ihtar çekilmeden cezai işlem uygulanacaktır. Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri hale girişlerde uygulanacak araç kotasında müşterilerin mağdur olmaması için hal esnafının müşterilerini bilgilendirerek randevu sistemi ile hale gelmelerini sağlayacaktır. Aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenler hakkında idari ve adli cezalar tereddütsüz bir şekilde uygulanacaktır” dedi.

ESNAFA ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tedbirlerin sebze halinde aralıksız bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Abi, tedbirler kapsamında ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek son olarak şunları belirtti: “Salgınının başladığı ilk günden itibaren hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Tedbirlerimizi alarak ve sıklaştırarak devam ediyoruz. Van Toptan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği olarak esnafımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı onaylı 5 bin adet ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim