“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Van Halk Sağlığı Müdürlüğünce bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

 

Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen bisiklet dağıtımında 330 bisiklet dağıtıldı. Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan şu ana kadar Van’da 6 bin civarında bisiklet dağıtıldığını söyledi.

 

Taşyapan şu ifadelere yer verdi: “Sağlıklı yaşama teşvik projeleri kapsamında, ilimizde ve ülkemiz genelinde Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda bisikletler dağıtıyoruz. Tabi bisiklet konusu sadece bu projenin bileşenlerinden bir tanesidir. Bu bisiklet sürme alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak, gençlerimizi teşvik etmek, gelişen ulaşım teknolojileri sayesinde insanlarımızın hareketsizliğini bir nebze giderebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından böyle bir proje yürütmektedir.”

 

 

Taşyapan konuşmasında, “Tabi ki bu bisikletler bilinçli sürülsün diye gençlerimize verilmektedir. Van ilimizde bisiklet sürmek açısından uygun bir mekândır. Genelde çok engebeli bir yerleşim olmadığı için Van’ımızın bütün mahallelerinde hemen hemen bisiklet sürüle bilinir. Tabi ki burada yerel yönetimlerimize de büyük görevler düşmektedir. Bu bisikletlerin sürülebilmesi için de alanların yapılması daha güvenli ve rahat bir şekilde kaldırımlarda, kaldırımların yanında bisiklet yollarının yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Bisiklet dağıtımıyla ilgili bilgiler veren Van Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda şunları söyledi: “Proje kapsamında, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programımızın da içeriğine uygun olarak, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz aracılığıyla 2 bin 500 adet bisikleti il ve ilçelerdeki okullara dağıtımının sağlandı.”

 

Gerçekleştirilen programa; Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İldeki kamu kurum kuruluş müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katılım sağladı.

 

 

 

 

 

 

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim