Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından ′Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği′ yetenek sınavlarına hazırlanan 140 öğrenciden 91’i derece yaparak Türkiye’nin değişik üniversitelerine yerleşti.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü ortaklığı ile üniversitelerin ′Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği′ yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için açılan kursa katılan 140 öğrenciden 91’i Türkiye’nin değişik üniversitelerine yerleşti. YGS ve LYS sınavları ardından öğrenciler üniversitelerin ′Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği′ yetenek sınavlarına katılarak Türkiye dereceleri yaparak üniversiteli oldu. 2’si kadın 5 eğitmen tarafından sıkı bir şekilde yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler Türkiye’nin 25 ilinde yapılan ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yetenek kurslarına katılan 140 öğrenciden 91 öğrenci yetenek sınavlarını kazanarak üniversiteli oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan hazırlık kursuna katılan 57 öğrenci Türkiye’nin farklı üniversitelerinin ′Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği′ bölümünü kazanırken, Van tarihinde ise bir rekor kırılarak 34 öğrenci Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yerleşmeyi başardı.

 

İLLER BAZINDA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİ DERECE YAPTI

Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından açılan yetenek kursları aylarca süren tempolu bir sürecin ardından öğrencileri Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen sınavlara götürdü. Öğrenciler için tüm imkanların seferber edildiği süreçte Büyükşehir Belediyesi, ayrıca öğrenciler için ücretsiz servis ve gözetmen görevlendirdi. BESYO sınavlarına katılmak için Batman, Antalya ve Balıkesir’in yanı sıra diğer illere giden öğrenciler için araç desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, BESYO sınavlarına katılan öğrenciler için gerekli tüm yardımlarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi öğrencileri olarak üniversitelerin yetenek sınavlarına katılan 140 öğrenciden 91’nin üniversiteli olurken, onlarca öğrencisi ise Türkiye derecesi yaptı. İller bazında Van, Muğla, Hatay ve Sivas üniversitelerinde dereceler elde eden öğrencilerden 57’si Türkiye’nin değişik üniversitelerine yerleşirken, Van’da ise yapılan sınavda Büyükşehir Belediyesi öğrencileri rekor bir başarıya imza attı. YYÜ’de düzenlenen yetenek sınavlarını derece ile tamamlayan 34 öğrenci YYÜ ′Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği′ bölümüne yerleşti. 

Editör: TE Bilisim