İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Alipaşa mahallesinde oturan vatandaşların, yıllardır talep ettiği ancak bir türlü açılmayan, Suvaroğlu ile Bahçelievler sokaklarını birbirine bağlayan bağlantı yolunu açarak, Alipaşa Mahallesinde yaşanan trafik sorununu çözdü.

 

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Alipaşa mahallesinde oturan yurttaşların yıllardır başvurularına rağmen bir türlü açılmayan Suvaroğlu ile Bahçelievler sokakları arasında bulunan bağlantı yolunu açarak, Alipaşadaki yaşanan trafik sorununu çözmüş oldu. Alipaşa Mahallesinde oturan yurttaşların yıllardır başvurularına rağmen açılmayan bağlantı yolu, Yurttaşların İpekyolu Belediyesine başvurması ile birlikte yeni imar yolu açma çalışması başlatıldı.

 

Yol çalışmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Alipaşa Mahalle Meclisi Eş Başkanı Medet Çelik “Mahalle sakinleri için büyük sıkıntı olan bağlantı yolu için birçok defa müracaat yapmamıza rağmen herhangi bir cevap alamıyorduk, En son İpekyolu Belediyesine müracaatta bulunduk, Müracaatımız hemen karşılık buldu, yol yapım talebimiz için çalışmalara başlandı. Yer sahibi de zaten mahalleye katkı amaçlı sorunsuz bir şekilde yerin terkini yaptı. İpekyolu Belediyemiz ise bugün mahalle sakinlerinin trafik sorununa çözüm bulmak adına çalışmalara başladı. Bu çalışmadan dolayı İpekyolu Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi. Yer sahibi Tahsin Karacehennem ise, “Mahallemizdeki vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için, katkıda bulunduk. Hiçbir talep dille getirmeden, yolun terkini yaptık, İpekyolu Belediyesi çalışmalara hemen başladığı için teşekkür ediyoruz, İnşallah bir an öce biter halkımızın ulaşım sorunu da hal olmuş olur” diye konuştu.

 

Alipaşa Mahalle Muhtarı Yunus Dalmaç  ise, “Emeği geçen başta mahalle meclisimiz, yine hiçbir bedel talep etmeyen arsa sahiplerimiz Karacehennem ailesine, ve bu hizmeti bize sunan, İpekyolu Belediyesine teşekkür ediyoruz. Açılacak yolun mahallede ulaşımı rahatlatacağı inancındayız. Bütün mahallelinin memnun kaldığı bir hizmet oldu” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim