2011 yılındaki depremde hayatını kaybeden gazeteci Sebahattin Yılmaz'ın adı Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki televizyon stüdyolarına verildi. Van'daki depremde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) Van muhabiri Sebahattin Yılmaz'ın adı Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki televizyon stüdyolarına verildi.

‘ERZURUM ÖNCÜ BİR KENTTİR’

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, iletişim fakültesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sebahattin Yılmaz'ın bir görev şehidi olduğunu söyledi. Erzurum'un tarih boyunca birçok alanda öncülük eden bir kent olduğunu ifade eden Koçak, “Basın tarihi açısından da cumhuriyet tarihinde ve bir önceki dönemde Erzurum, basında bir merkez olmuştur. Sadece merkez olarak kalmamış, yetiştirdiği basın mensupları yanında çıkardığı gazetelerle de o günün dünya gündemine öncülük etmiş ve o tarihleri bugüne taşımıştır. Albayrak Gazetesi bunlardan bir tanesidir” dedi.

‘GAZETECİLİK AMELİYATA BENZER’

Koçak, basın mensuplarının gecesi gündüzü olmayan, hangi şartta olursa olsun vazife yapan kişiler olduğunu belirterek, gazetecilerin verdiği bilgiler doğrultusunda ülkenin hatta dünyanın gündeminin belirlendiğini vurguladı. Gazeteciliği ameliyata benzeten Koçak, “Doğru yaparsanız hastanın hayatını kurtarırsınız, yanlış ameliyat yaparsanız hastaya zarar vermiş olursunuz. Sebahattin Yılmaz'ın adını ülkenin gündeminde söz sahibi olacak geleceğin gazetecilerine örnek olsun diye televizyon stüdyolarımıza verdik. Buraya gelen öğrencilerimiz, misafirlerimiz mesleği uğruna şehit olan gazeteciyi yad edeceklerdir” şeklinde konuştu. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, geçen yıl fakülte olarak Sebahattin Yılmaz adında belgesel hazırladıklarını anımsatarak, bu kez adını stüdyolara vererek anısını yaşatmak istediklerini söyledi.

‘GÖREVİ UĞRUNA HAYATINI KAYBETTİ’

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şenel ise Sebahattin Yılmaz ile çalıştıklarını, görevi uğruna hayatını kaybeden bir gazeteci olduğunu ifade etti. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Yılmaz'ın adının televizyon stüdyolarına verilmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İletişim Fakültesi geçen yıl 'Sebahattin beyle ilgili bir belgesel yapalım' dediğinde çok heyecanlandık. Sebahattin Yılmaz adına hazırlanan bu belgesele onur ödülü verdik. Bu yıl da Albayrak Gazetesi'nin belgeseli hazırlandı. Albayrak Gazetesi kongreyi hazırlayan, milli mücadeleye önderlik eden bir gazetedir. Bu duyarlılığından dolayı da üniversite yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ZAMANI YOKTU!’

Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz da eşinin adının geleceğin gazetecilerinin yetiştiği bir stüdyoya verilmesinden onur duyduğunu vurgulayarak, “Bir gazeteciyle evli olmak çok zor. Gecesi gündüzü yok. Ben doğum yaptım, ikisinde de biz hastaneden çıkmadan eşim göreve gitti. Çocuklarını hiç hastaneye götürmemiştir. Hep ben tek başıma götürdüm. Zamanı yoktu. Kötü değil ama zordu. Kızım iletişim fakültesinde halkla ilişkiler bölümünde okuyor. Babasının izinden gitmek istiyor. Bu stüdyoya eşimin adının verilmesi çok gurur verici. Adı yaşayacak” dedi. Konuşmaların ardından stüdyoların açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilisim