ŞEHRİVAN HABER- Van’da bu yıl ilki gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandıran Gezgin Fest, 2019’da da büyük bir organizasyonla gelmeye hazırlanıyor. Şimdiye kadar Van’da yapılan en büyük organizasyon ve 100 bine yakın gencin katıldığı konserler serisi olmasıyla dikkat çeken etkinliğin hazırlıkları şimdiden başladı. Van’da yapılmasıyla hem dikkatleri Van’a çeken hem de on binlerce gencin Van’a gelmesini sağlayan o organizasyonu tertipleyen isimler bu yıl daha görkemli bir organizasyon ile Van’a gelmeye hazırlandıklarını söyledi.

 

Geçtiğimiz yıl ardı ardına yapılan çağrılarla gündeme düşen Van Gölü Ekspress’in en büyük meyvesi “GezginFest Van” festivali oldu. 2019 yılında yeniden Van’da gençleri bir araya getiren GezginFest Van, 21-23 Haziran tarihlerinde “Doğunun İlk ve Tek Gençlik Festivali” adıyla devasa ikinci etkinlik düzenlenecek. İkinci festivale de onlarca sanatçının katılımı bekleniyor.

 

 

GENÇLER HAZİRAN’DA YENİDEN VAN’A GELECEK

 

Interrail Turkiye tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Doğunun ilk müzik festivali olma özelliğini taşıyan GezginFest Van, 2019 yılında yine aynı yerinde 21-23 Haziran 2019 tarihlerinde festival severlerle buluşacaktır. Bu yıl da yine Türkiye'nin en büyük line-up'larından birine ev sahipliği yapacak olan GezginFest Van, Van Gölü kıyısında bulunan Gevaş Ada İskelesi yanında unutulmaz anlar yaşatacaktır.” Denildi.

 

 

 

YURTDIŞINDAN DA GENÇLER GELECEK

 

Interrail Turkiye tarafından gerçekleştirilen projenin, sosyal farkındalığı öne çıkarmakla birlikte, ülkenin her tarafından insanların festival alanında world müzik temasıyla yan yana getirileceği belirtilen açıklamada, “Aynı zamanda kendi bölgesinde uluslararası bir festival olma niteliğini de kazanarak, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelerden sanatçılar ile benzeri olmayan bir festival deneyimi yaşanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

 

 

GENÇLER 3 GÜN BOYUNCA DOYASIYA EĞLENECEK

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Festivallin benzersizliği sadece festival alanı değil benzersiz coğrafyasıyla da kendini gösterecektir. Van gölü ekspresi treni ile yolculuk, Akdamar adası, Urartu tarihi ve muhteşem Van Kahvaltısı’yla, güzel bir doğu kültürü sentezi festivali, festival alanından şehre taşıyacaktır. Sosyal yaşam alanları, oyun parkları, kütüphaneler, engelli çocuklarımızın eğlenebileceği parkurlar, pati dostlarımız için eğlence alanları ise festival alanında festivalcileri karşılayacak sürprizlerle dolu olacaktır. İnsanı ve doğayı seven, hayvan dostlarımıza şefkat gösteren, ‘mutluluk paylaştıkça güzeldir’ felsefesini benimseyen ve binlerce insanı yan yana getirmeyi amaçlayan festival; huzur, mutluluk ve eğlence dolu 3 gün için katılımcılarını beklemektedir.” Denildi.

 

 

BİR TREN MACERASIYLA BAŞLAYAN FESTİVAL

 

Deniz, balığı, Van Kedisiyle, muhteşem doğası, kaleleriyle, tarihi geçmişi ve önderlik ruhlu şehriyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın nadir illerinden bir tanesi olan Van eğlenceye doyacak. Dünyada İspanya, Hollanda, İtalya ve diğer birçok Avrupa ülkesi ile Türkiye’de İstanbul, İzmir gibi metropol şehirlerde yapılan gençlik festivali Van’da ikinci defa yapılacak. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden bir tanesi olan Van’da yapılacak olan festival il dışında ve Van halkını deniz ve kampla buluşturmaya devam ediyor. 20’yi aşkın büyük sanatçının da yer alacağı festival 3 gün boyunca Van’ı festivale doyuracak. Bu festivalle birlikte Van, artık festivali başkenti haline gelecek.

 

 

EKSPRESS’İN EN BÜYÜK KAZANIMI: FESTİVAL

 

Doğu Ekspress’i ile Kars’a akın eden gençler yeni adresleri Van Gölü Ekspress’ini görünce harekete geçmişti. Gazeteniz Şehrivan olarak gündeme getirdiğimiz ve Türkiye’de konuşulmaya başlanan “Gençler yüzünü Van Gölü Ekspress’ine çevirdi” haberiyle birlikte Van için kıpırdamalar başlamıştı. Bu girişimlerin ardından Van’a gelen gençler Van Gölü, koyları ve kamp alanlarını görünce Van’a hayran kaldı. Ekspress’in tanıtımı için Van’a gelen gençler yıl boyu Van’a akın akın geldi. Ekspress’in en önemli katkılarından bir tanesi olan Gençlik Festivali’nin önemli sponsorlarından bir tanesi de, Van Gölü Ekspress’ini gündeme getiren Şehrivan Gazetesi oldu.  

 

 

 

Editör: TE Bilisim