Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan “Yönetici Asistanım Olur musun?” projesi kursiyerlerin katılımıyla başladı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odasında başlayan “Yönetici Asistanım Olur Musun?” projesinin tanıtım toplantısına Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, Başkan Yardımcısı Esin Akarsu Orunç, ve Sema Cacim katıldı. 15 kursiyerin seçildiği kurs, iki ay sürecek.

 

Kursiyerlere hitaben konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Bugün Kadın Girişimciler Kurulumuzun bir projesinin startını veriyoruz. Yönetim olarak bizde bugün çok heyecanlı ve mutluyuz. Bu vesile ile başta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Hanım olmak üzere yönetim kurulu üyelerini kutluyor ve tebrik ediyorum. Malumunuz bir milyon yüz bin nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz. Nüfusun yarısı ise kadınlardan oluşuyor. İşte bu durum da bizim kadınları ekonomik hayata entegre edecek tedbirler almamız lazım. Yani düşünün bir kent var, bir milyon yüz bin nüfusun var yarısı kadın. Bu kadınların tamamı ekonomik hayatın dışında, iş hayatının dışında. Dolaysıyla tüketen toplumda erkek egemen anlayışı bizi değiştiremez, bizi kalkındıramaz. Yasalar çerçevesinde hak anlayışı gündeme getirerek toplumdaki bu eksikliği ortadan kaldırma anlayışının içselleştirilmesi lazım. Kadın Girişimciler Kurulumuz, kuruluşundan bu yana yoğun emekleri ile bu çıkmazı aşmaya, kurtulmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyorlar. Ben bunu samimiyet ile söylemek isterim, emeklerine ve çalışmalarına saygı duyuyorum, sonuna kadar destekleyeceğimizi söylemek isterim. Çünkü nüfusunun yarısı kadın olan bir kentte bu durumu üst düzeye taşıyamazsak, ne yaparsak yapalım biz bölgemizi, ülkemizi, şehrimizi kalkındıramazsak, gelişme şansını elde edemeyiz. Avrupa’yı Avrupa yapan ya da batı dünyasını, gelişmiş ülkeleri belli bir düzeye getiren anlayış, toplumun tüm kesimlerinin aktif rolüdür. Yani bir cinsiyetçi ayrıma gitmeden kadınların da erkekler gibi üretim alanlarında aktif rol oynamasını sağlayacak tedbirler almamız lazım. Buna inanıp bu anlayışı şekillendirmemiz lazım. Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak buna inanıyoruz. Şimdi Türkiye’nin 2023 hedefi var. Ülkemizin bu 2023 hedeflerine ulaşması için hep birlikte çalışmamız lazım. Yani evdeysek ev ekonomisini geliştirmek, iş hayatında isek iş hayatında dayanışmayı güçlendirmemiz lazım. Dolaysıyla bu anlayışla hepimiz üstümüze düşeni yapmalıyız. Van Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın Girişimciler Kurulu bu anlamda hem rol model, hem bu konuda ekonomik aktiviteleri geliştirmek, ekonomik hayattaki işleyişlerini daha görünür yapmak ve bilinir kılmak için çalışmalar yapıyorlar” dedi.

 

Takva, iki gün önce Kadın Girişimciler Kurulu ile yaptıkları toplantıda kursa katılacak kursiyerlerden en az yüzde 50’sinin kurs bitiminde istihdam edilmesini sağlamak için çalışacaklarını belirterek, “Dolayısı ile Yönetici Asistanım Olur Musun? kursunun çok önemli sonuçlar ortaya çıkaracağını umuyorum. Kursun başarılı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı da, arkalarında güçlü bir yönetimin durduğunu belirterek, “Sonuç odaklı çalışmak istiyoruz. Bu kursun açılmasından ziyade sonuçları bizim için daha önemlidir. Bugün kursa başladınız. Kurs sonunda, yani iki ay sonra kendilerine daha çok güvenen arkadaşlarımız olarak karşımıza çıkmanızı istiyoruz. Kursumuzun sonuçları ile başarılı olmasını dilerim” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim