İpekyolu Belediyesi Şengal Kadın Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Parkın açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, IŞİD’in saldırıları sonrası katledilen Êzidi Kadınlarının âhlarının yerde kalmayacağına vurgu yaptı.

 

İpekyolu Belediyesi Şerefiye Mahallesi’nde Şengal Kadın Parkı’nın açılışını halaylar eşliğinde gerçekleştirdi. Açılışa HDP milletvekili adayları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Açılışta ilk olarak konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, “Bu gün tarihi bir gün. Çünkü Van’da ilk defa bir kadın parkı açılışını gerçekleştiriyoruz. Van’ı kadın rengi yapacağımızı söylemiştik yerel seçimlerde, bugünde seçimlere günler kala Şengal Kadın parkını başta Şengal’de yaşamını yitiren çocuklarımıza, annelerimize atfediyoruz. Ve onları saygıyla anıyoruz. Onları bir parkla özgürleştiremeyiz ama onların verdiği mücadelede yanlarında olacağız ve Kobane gibi onları da özgürleştireceğiz.” İfadelerini kullandı. Bidav’ın ardından bir konuşma yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, “Bugün Şengal’li kadınlar adına burada park açmak için toplandık. Şengal’de, Maxmur’da, Kobane’de kadınlarımızı kaçırıp pazarlarda sattılar. Şengalli kadınları hatırlayalım ve yaşananları unutmamak için bu parkı onlara atfedelim.” Dedi.

 

YÜKSEKDAĞ: BİZDE HİZMETİN REKLAMI OLMAZ

Keser’in ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bugün İpekyolu belediyemizin Şengal Kadın Parkımızın açılışı için bir araya geldik. Belediyelerimizin hizmetleri inşallah bereketli olacak. Bundan sonra bütün Van halkı için Van’ın ve bu bölgenin zenginliklerini bu halk için kullanan ve alt yapısından tutalım da soysal yaşam alanının geliştirmesine kadar her alanda ilmik ilmik dokuduğumuz ve güçlendiğimiz çalışmalarımız sürekli devam eder.” Şeklinde konuştu. Açılışı gerçekleştirilen kadın parkının açılışını gerçekleştirmenin anlamlı ve değerli olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, “Biliyorsunuz bir taraftan da Cumhurbaşkanı ve Başbakan da açılış sezonu başlatmış. Bizde dedik ki en azında belediyelerimizin en azında bir açılışına katılalım. Bizde hizmetin reklamı olmaz. Belediyelerimiz bu güne kadar övünmeden, bütçenin zenginliklerinden mahrum bırakılmalarına rağmen sadece halkımıza dayanarak hizmet getirmeye devam ettiler. Bunların hiçbirinden övünmediler. Ve Van’da siyasi iktidarın ayrımcı bir politikayla yaklaştığı kentlerden birisidir. Van’da belediyelerimiz depremin yaralarını kendi güçleriyle düzeltmek zorunda kaldılar. Van siyasi iktidar tarafından kasıtlı olarak afet bölgesi olarak ilan edilmedi. Çünkü depremin can ve mal kaybını toplamak ve yeniden inşa etmek konusunda sorumluluk üstlenmediler. Sandılar ki Van depremin enkazı altında kalacak. Çok şükür bu enkazı kaldırdık ama yarın onlar getirdikleri barajın enkazı altında kalacaklar.” Diye konuştu.

 

YÜKSEKDAĞ: 7 HAZİRAN ZAFERİ DE KADINLARIN ZAFERİ OLACAK

Kadınların barışla birlikte sokaklarda rahatça dolaşacağını dile getiren Yüksekdağ, “Bizim güvendiğimiz şeyler ayakkabı kutuları değil. Bizim güvendiğimiz şeyler halkın bize verdiği güvendir. Biz kendimize güveniyoruz. Çok şükür dimdik ayaktayız. Ve halkımızla birlikte büyük bir zafere gidiyoruz. Biz bugün kadın parkının açılışını gerçekleştirerek HDP’nin bir kadın partisi olduğunu bir kez daha kanıtladık.” Dedi. HDP’nin reddedilen ve katledilen kadının gücü olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, “Sadece kadının ezilmişliği değil onun büyük, kudretli ve yeniden inşa eden gücüdür bizi ayakta tutan. Kadından kentler inşa etmek bizim elimizde. Bugün bu parkı açarken de asla ve asla Şengal’de köle pazarlarında satılan şerefine, onuruna saldırılan o kadınları unutmayacağız. Arkamda gördüğünüz bu fotoğraf bizim hesabını soracağımız bir acının ve ahın fotoğrafıdır. Êzidi kadınların ahı yerde kalmadı, kalmayacakta. Onların ahını, onların hesabını Şengal’de direnen kadınlar soruyor. Onların hesabını Kobene’de direnen kadınlarımız soruyor. 7 Haziran zaferi de kadınların zaferi olacak. Bütün Şengalli kadınların zaferi olacak.” Şeklinde konuştu. Yapılan açıklamaların ardında parkın açılışı halaylar eşliğinde gerçekleşti. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim