HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da görev yapan muhtarlarla düzenlenen toplantıda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.  Yüksekdağ, toplantıda yaptığı konuşmada muhtarlara ‘Sarayın değil, halkın muhtarı olun’ çağrısında bulundu.

 

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ Van Merkez ilçeye bağlı üç ilçe muhtarları ile bir araya geldi. Van TSO binasında düzenlenen muhtarlar toplantısına Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi ve İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ile birlikte bir çok muhtar katıldı.

 

‘HALK 1 KASIM’DA AKP’YE DEMOKRASİ DERSİ VERECEK’

Toplantıda HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi’nin açılış konuşmasını yaptı. Dilekçi, 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP hükümetinin ülkeyi yeniden seçime götürdüğünü belirterek, halkın 1 Kasım’da AKP’ye demokrasi dersi vereceğini dile getirdi.

 

‘AJANLAŞTIRMAYA KARŞI DİK DURUN’

Dilekçi’nin ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  düzenlediği muhtarlar toplantısına göndermede bulunarak muhtarlara ‘Sarayın değil, halkın muhtarı olun’ çağrısında bulundu.  AKP’nin ajanlaştırma politikalarına karşı muhtarların dik durması gerektiğini kaydeden Yüksekdağ, “HDP’nin muhtarları ağırlayacak bir sarayı yok. Halkla iç içe ve halkın içinde muhtarları ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Sizlerin devlet tarafından sürekli tehdit altında tutulduğunu biliyoruz. Ama şunu bilin ki tehdit edenlerin hiçbir zaman halkta karşılığı olmadı, olmayacak. Bizimle yürüyen ve bizi destekleyen hiç kimseyi yarı yolda bırakmadık. Sarayın muhtarı olmayın halkın muhtarı olun.  Ajanlaştırmaya karşı dik durun ve sırtınızı her zaman halka dayayın ” dedi.

 

‘ORTADA CUMHURİYET YOK, TEK ADAM YÖNETİMİ VAR’

Yüksekdağ, Cumhuriyet bayramı kutlamalarını da dikkat çekerek,  “  Türkiye’de iki gündür Cumhuriyet bayramı kutlanıyor.  Ancak ben ortada kendi iradesi ile seçilebilen, kendi kendini yöneten bir irade ve siyasi yönetim görmüyorum. Tekçilik üzerine kurulmuş tek saray, tek kişi cumhuriyetinin dışında ortada bir irade yönetimi yok. 12 Eylül 1980 80 darbesinden bu yana halkın iradesine böyle bir darbe vurulduğu görülmemiştir. 1 Kasım seçimlerinde bu tekçiliğe, bu baskıya karşı muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız ile birlikte bu gidişata son noktayı koyacağız.” Dedi.

 

Yüksekdağ’ın konuşmasının ardından toplantı muhtarların söz aldığı soru-cevap bölümüyle devam etti. 

Editör: TE Bilisim