Buradaki konuşmasında 20 belediye eş başkanının tutuklandığını hatırlatan Yüksekdağ, “Korkutamazlar bizi yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz” dedi. Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde Van halkının tercihini HDP’den yana kullandığını hatırlatarak, “Bizim seçilmişlerimize yaptıkları saldırılar, bu halkın kendilerinden daha iyisini görmelerinden duydukları kaygıdır. Van halkını daha doğru dürüst olanı seçtikleri için kıskanıyorlar” dedi.

 

‘Van halkı AKP’ye 8’de 8 yaparak ders verecek’

1 Kasım seçimlerinde Vanlıların AK Parti’ye 8’de 8 yaparak ders vereceğini ifade eden Yüksekdağ, kendilerine dayatılan 1 Kasım seçimlerinde yine doğru tercih yapacaklarını belirterek, “Öz yönetim iradesini savunarak halkları kalkındıracağız” dedi ve devamla şunları söyledi: “Tüm engelleri aşarak yürüdük. Bizler her yerde kelle kollukta geziyoruz. Bizler ayakkabı kutularındaki paralar ile beslenmedik bizler her zaman ve her yerde gücümüzü halkımızdan aldık. Halkımızın tertemiz oylarına layık olmaya çalıştık. Seçilmişlerimizi yolsuzluk ve hırsızlık ile tutuklama yapamadıkları için irade beyanında bulundukları için tutukluyorlar. Böyle tutuklamalar ile bu halkı düşüremeyecekler. Sizlerle üretmeye devam edeceğiz. Sadece kazandığımız mevziler ile yetinmeyeceğiz, yeni hizmet alanları ve yeni mevziler kuracağız.”

 

‘Bu halk tehditlere boyun eğmez’

Başbakan Davutoğlu’nun ‘beyaz toroslarla’ Van halkını tehdit etmeye kakıştığını söyleyen Yüksekdağ, Kürt halkının tehditlerden korkmadığını belirterek, “400 milletvekili çıkaramadılar diye Kürtlere savaş başlattılar. Sizler bizim demokratik mevzilerimizi çok mu görüyorsunuz. Bu sevinci bize haram etmeye çalışıyorsanız, 7 değil 8 milletvekili, 80 değil 100 milletvekili olarak geri döneceğiz. Başbakan utanmadan tehdit ile halktan oy istiyor. Biz o oyları alnımızın akı ile aldık. Onun aklı 90’lı yıllarda kaldı. 3 ay içerisinde 90’lı yıllardan daha kötü anlar yaşandı. Bizler korkuya değil cesarete dayanıyoruz. Meşru yönetim anlayışı ile kazanacağımızı iyi biliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim