Yüksekova’da başlayan olayların sona ermesi için başlatılan sokağa çıkma yasağı ile birlikte iflas noktasına gelen esnafın durumu Van’da dile getirildi. Toplantıda açıklama yapan YÜTSO Meclis Başkanı Nedim Selçuk, “İlçemizde bulunan tüccar sanayici ve esnafımızın bankalar ile ilgili büyük sorunları bulunmaktadır, neredeyse tüm tüccar, sanayici ve esnafımızın çek ve senetleri yazılıp protestoya gittiği gibi hiç biri de Bankalara olan Kredi Vb. gibi taksitlerini ödeyemedikleri için birçoğunun banka sicili bozulduğu gibi birçoğu da takibe veya icraya gitmiştir.” Diye konuştu.

 

Yüksekova Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nedim Selçuk, sokağa çıkma yasağı ile birlikte esnafın zor durumda kaldığına dikkat çekmek için Van Ticaret ve Sanayi Odasında basın açıklaması yaptı. Selçuk, 2015 Yılı'nın 7'inci ayından bu yana bölgenin bazı il ve ilçelerinde meydana gelen ve halen devam eden olaylardan dolayı Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası olarak basın açıklaması yapma gerekesimi duyduklarını kaydetti. Selçuk, “İlçemiz Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun II/C Maddesine istinaden verilen Sokağa çıkma yasağı 47 gündür devam etmektedir. Yüksekova Vergi Dairesine bağlı ilçemizde faaliyete bulunan 5.100 Vergi Mükellefi bu yasaklardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı 2400 üye, Esnaf ve Sanatkârlar Odamıza kayıtlı 1.300 Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı 800 Şoför Esnafımız mağdur durumdadır.” Diye belirtti.

 

VAN’IN DESTEK VERMEDİĞİ İDDİASI

Bölgede birbirine gönül bağlı ile bağlı oldukları Hakkâri ve Van'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, Yüksekova tüccar ve esnafının sorunlarını dile getirecek herhangi bir toplantı ve basın açıklaması yapmamalarının kendilerini son derece üzdüğünü ileri süren Selçuk, “İlçemizde bulunan tüccar sanayici ve esnafımızın bankalar ile ilgili büyük sorunları bulunmaktadır, neredeyse tüm tüccar, sanayici ve esnafımızın çek ve senetleri yazılıp protestoya gittiği gibi hiç biri de Bankalara olan Kredi Vb. gibi taksitlerini ödeyemedikleri için birçoğunun banka sicili bozulduğu gibi birçoğu da takibe veya icraya gitmiştir.” Dedi.

 

“9 AYDIR HİÇ BİR İŞ YAPAMAYAN TÜCCARIMIZ VAR”

Selçuk son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu süreç içerisinde gerek oda üyelerimize ve gerekse esnaf ve şoför oda üyelerinin bazı banka şubeleri ile bazı Hakkâri ve Van esnafları tarafından gösterilen maddi ve manevi ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Bu bağlamda yukarıda belirtildiği üzere yaklaşık 9 aydır hiç bir iş yapamayan tüccar ve esnafımıza başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanlığımız, ilgili bakanlıklar ile sorun yaşadığımız banka genel müdürlüklerinin ve bağlı bulunduğumuz TOBB (Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği) 'nin desteklerini ve hizmetlerini esirgememelerini arz ve talep ediyoruz.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: HAKİM İNALÖZ

Editör: TE Bilisim