Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER), PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini öne sürerek geçen cuma günü yürüyüş ve basın açıklamasında olaylar çıktı. Yüzleri kapalı 30- 40 kişilik bir grup güvenlik önlemi alan polislere molotof kokteyli havai fişek ve taş atmaya başladı. Polis, göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polisler arasında kovalamaca başlayınca, esnaf da kepenk kapattı. Bu arada polis araçlarına da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile yeğeni 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir ağır yaralandı. Amca- yeğen kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. 

Gerginlik ve protesto gösterileri bölgedeki bazı il ve ilçelere yayılırken cumartesi günü çıkan olaylarda, daha önce eylemlere katıldığı gerekçesiyle aranan Bemal Tokçu yaralandı ve tedavi için Van'a gönderildi. Burada beyin ölümü gerçekleştiği belirtilen Bemal Tokçu, 100'üncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yaşamını yitirdi ve Yüksekova'da çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı.
Hakkari Valiliği yaralı Bemal Tokçu'nun 1993 doğumlu olduğunu, örgütün kırsal alan faaliyetleri nedeniyle arandığını açıklamıştı. Valilik, Tokçu'nun daha önce de M.T.'nin kimliği ile hastanede tedavi gördüğünün ortaya çıktığını bildirmişti.

Editör: TE Bilisim