ŞEHRİVAN HABER:MENDUH ÇALIŞKAN- Yurt-Kamu Çalışanları Sendikaları Van İl Temsilciliğine atanan Ercan Yıldırım atandı. Kamu personelleri hakları alanında çeşitli çalışmalarda bulunan Yurt-Kamu Çalışanları Sendikaları yeni dönemde yoluna Ercan Yıldırım ile devam edecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım “Yurt Sendikaları olarak; Kamu görevlilerinin grevli, toplu sözleşmeli, kamu yönetimine katılma haklarını içeren sendikal hakların kazanılması ve insanca yaşama yetecek düzeyde refah ücretine kavuşması yolunda verdiğimiz mücadelede, milli ve manevi değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Yıldırım Şehrivan’a yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı ”2009 Yılında tohumları atılan ve 2013 yılında kurumsallaşan Türkiye’nin en büyük ailesi olma yolunda hızla ilerleyen Yurt İmar Sen faaliyetlerine etkin bir şekilde devam etmektedir. Bizler Yurt Sen ailesiyiz görevini en iyi yapan Vatansever kişileriz. Türkiye genelinde Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun da belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren Yurt Sendikaları üyeleriyiz. Yurt Sendikaları olarak; Kamu görevlilerinin grevli, toplu sözleşmeli, kamu yönetimine katılma haklarını içeren sendikal hakların kazanılması ve insanca yaşama yetecek düzeyde refah ücretine kavuşması yolunda verdiğimiz mücadelede, milli ve manevi değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kapsamda bakıldığında yakın zamandan birçok çalışmamız ve başarımız mevcuttur.”

ÇALIŞMALARIMIZA ÖRNEKLER MEVCUT

Yaptıkları çalışmalar örnekler veren Yıldırım “Örneğin; 09 Aralık 2018 Tarihinde yapılan Memurluk ve Şeflik yazılı sınav ve sözlü sınavında başarılı olmuş ve tercihlerini yaparak 03.05.2019 tarihinde açıklandı ve atamalar gerçekleşti. Ancak birçok kamu çalışanı Mazeretinden dolayı kendi görev yaptığı ilde kalmak istemekteydi. Yurt Sendikaları olarak Milli Eğitim Bakanlığına ataması yapılan eğitim çalışanların başta “eş durumu, engel durumu, sağlık ve eğitim durumları” olan ve dilekçe veren eğitim çalışanlarının (Ayrılma-Başlama yapılmadan) ikametgâh etmekte olduğu ilde göreve başlamasının sağlanması hususunda Bakanlığımıza talep ettik ve talebimizin karşılığında çözüme ulaştı. Bakanlığımız mazerete bağlı il dışına atanan ancak atandığı ile gitmek istemeyen bulundukları ilde kalmak isteyenlerin değerlendirilmesi bakanlığımızca yapılacaktır. Bu da sendikamızın bir başarısıdır. Van İlinden ve diğer illerden tüm kamu çalışanlarının sendikamıza davet ederek; diyoruz ki bu sizin sendikanız, biz birlikte güçlüyüz, sendikana sahip çık diyoruz.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim