ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ- Daha önce gerçekleştirmiş oldukları çalışmalarla gerek üniversite gerek kent nezdinde takdirleri toplayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi bu çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Henüz Aksaray’da yaşanan Mehmetçik İlkokulunda velilerin otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını isteyerek öğrencileri okul çıkışı esnasında yuhalamalarının yaratmış olduğu utanç taze iken Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri bu utanç verici davranışa adeta cevap niteliğinde bir adım attı.

Cumartesi günü öğlen saatlerinde bir araya gelen öğrenci konseyi üyeleri Özel Yeni Van Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören otizmli öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunup onlarla oldukça samimi sohbetler gerçekleştiren öğrenci konseyi üyeleri çocuklarla oyun oynayıp şarkı söylemeyi de ihmal etmedi. Rehabilitasyon merkezi müdürü Fatma Tırak ziyaretten duymuş olduğu memnuniyetleri ifade ederken öğrenci konseyi başkan vekili Mazhar Fehmi Dede ise sadece bu tarz olaylar karşısında değil otizmin ve tüm rahatsızlıkların her zaman bir engel değil farklılık olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Dede’nin konuşmasının ardından ziyarete destek sunan Hamarat Mutfak Satış Müdürü ve eski öğrenci konseyi başkanı Emre Karaduman ise anlamlı davranışlarından ötürü öğrenci konseyi adına Dede’ye plaket takdim etti.

“AMACIMIZ BU FARKINDALIĞIN DALGA DALGA BÜYÜMESİNİ SAĞLAMAK”

Daha önce de ziyaretler ile alakalı çalışmaları olduğunu bunun Aksaray’da yaşanan olay ile hızlandığını belirten Dede Şehrivan Gazetesi’ne de teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı: “Aslında uzun zamandan beridir biz rehabilitasyon merkezinde eğitim gören ve çeşitli engelleri bulunan kardeşlerimizle bir araya gelmek istiyorduk. Geçen gün Aksaray’da yaşanan ve hepimizin ülke olarak üzülerek takip ettiği bizim bu etkinliğimizi gerçekleştirmemizi biraz daha hızlandırmış oldu. O gün orada yaşanan olaylar üzerine de tepkilerimizi dile getirirken söylemiştik ki otizm dâhil tüm engeller bir eksiklik değil farklılıktır. Bu ziyareti gerçekleştirerek bu farklılıkların bizim en büyük zenginliklerimiz olduğunu hem kendimiz anlamak hem de çevremize aktarabilmek adına bir adım atmak istedik. Bizim bu yolu açmış olmamız öncelikle kendi çevremizde daha sonra dalga dalga büyüyerek herkesi içine almasını umuyoruz. Bizleri her çalışmamızda yalnız bırakmayan ve duyarlılık gösteren siz Şehrivan Gazetesi ailesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“ZİYARETTEN ÇOK MEMNUN OLDUK”

Konseyin yapmış olduğu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren rehabilitasyon merkezi müdürü Fatma Tırak ise “Üniversitede okuduğum dönemler içerisinde bende konsey içerisinde görev alan bir üyesiydim. Böyle etkinlikler sürekli yapılan etkinliklerdi. Öğrenci konseyi bu konuda çok hassa davranan üyelerden oluşuyor. Üniversitemizin hocalarının vermiş olduğu destek ve öğrencilerin de bu konuda çok istekli olması bu çalışmaya katkı sağlayan bir başka etken. Bizim yapmış olduğumuz bir şey yoktu; kendileri bizimle iletişime geçerek böyle bir etkinlik yapmak istediklerini ifade ettiler biz de bunu olumlu bir şekilde karşıladık ve memnun olacağımızı ifade ettik. Netice itibari ile çok da güzel bir çalışma oldu. Öğrenci konseyi üyelerine ve yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim