Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ), Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi'nin yeni ofisini açtı.

 

Rektörlük binasında düzenlenen törende konuşan Van YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin birçok biriminde yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında BAP Koordinasyon Biriminde köklü bir değişime gidildiğini söyledi.

 

BAP'ın bu değişim süreçlerine büyük ölçüde önderlik yaptığını sözlerine ekleyen Rektör Battal, "Stratejik yönetim ve kalite anlayışında takdire şayan faaliyetler gerçekleştirdi. Son iki yılda BAP Birimi'nde üniversitemiz misyonuna en üst düzeyde katma değer oluşturacak şekilde köklü değişimler yapıldı." diye konuştu.

 

Araştırmacılara verilen destek ile önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Battal, yapılan nitelikli çalışmalar nedeniyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, BAP Birimi Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Hakkı Ekin, BAP Komisyonu üyeleri, Proje Ofisi ve Harcama Ofisi çalışanlarına teşekkür etti.

 

BAP Birimi Koordinatörü Ekin ise, araştırmacılara mümkün olan en üst düzeyde hizmet verebilmeyi bir ilke olarak benimsediklerini ifade etti.

 

Birimin ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasyonu sürecinde de son aşamaya gelindiğinin altını çizen Ekin, şöyle konuştu: "2017 yılı sonunda da bu sürecin tamamlanmasını hedefliyoruz. Birimde Kalite Yönetim Politikaları çerçevesinde yeni bir Süreç Yönetimi Otomasyon Sistemi (BAPSİS) kuruldu. Proje başvuru dönemleri kaldırıldı, tüm proje türleri için artık 7/24 başvuru yapılabiliyor. Yeni birçok proje destek türü geliştirildi. Tüm başvuru, değerlendirme, yürütme süreçlerinin profesyonel ve elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini sağladık. Süreçlerin hızlı, etkin, şeffaf ve hesap verilebilir bir yapıya dönüştürüldü ve kullanılan formlar, belgeler sadeleştirilerek iş akışını en hızlı sağlayacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Üniversitenin bilimin evrensel değerlerine uygun bir noktaya ulaşabilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında dünya genelinde giderek artan bir oranda kullanılmaya başlanan Kurumsal Karne Performans Yönetim Modeli (Balance Score Card, BSC) ile tasarlanmış 400'den fazla dinamik göstergeye göre değerlendirme yapılmasına imkan veren Akademik Veri Yönetim Sistemi de faaliyete geçirildi."

 

BAP'ın yeni ofisinin açılışının ardından program, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurtaç Çakar'ın seramik çalışmaları ile Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden öğretim görevlisi Halit Yabalak'ın resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

 

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve daire başkanları katıldı. 

Editör: TE Bilisim