Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof Dr. Peyami Battal, basın toplantısının ardından basın mensupları ile üniversite yapımı devam eden çalışmaları inceledi.

 

Üniversite kampüsünde yapım aşamasında olan Spor Kompleksi, Alle Yolu, Kütüphane ve Yemekhane inşaatlarını basın mensuplarına anlatan YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal, bu projelerin toplamda 100 milyon civarında dev yatırımlar olduğunu ifade etti. Bu projelerden üç tanesinin bu yıl spor kompleksinin ise önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi. Rektör Battal ayrıca yeni yapılan yemekhaneye darbe girişiminde şehit düşen polisin isminin verildiğini söyledi.

 

“SPOR KOMPLEKSİ TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Tüm yaşananlara rağmen üniversitede ciddi bir çalışma olduğuna ifade eden Battal şunları söyledi: “Sizlerle Üniversitemizin fiziki mekân projelerini ve çevre ilgili projelerimizi geziyoruz. Burada ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Şu an içerisinde bulunduğumuz Spor kompleksimiz yaklaşık olarak 30 milyon civarında bir yatırımdır. Bu projemiz bırakın üniversiteler arası Türkiye genelinde böyle bir proje zannediyoruz yoktur. Burası 3 bin 500 kişilik bir salonudur. Yüzme havuzumuz var. İki tane basketbol ve fotsal gibi salon sporlarının yapılacağı sahalarımız mevcuttur. Burada ayrıca ferdi spor alanlarımız var. Karate, tekvando, boks gibi alanlarımız mevcut. Dolayısıyla burası çok amaçlı bir spor kompleksidir. İnşallah burası tamamlandığı zaman merkezden de gelmek isteyenleri bir program dahilinde buralara alacağız. İçerisinde Fin Hamamı ve normal hamamlar var. Burası üniversitemiz ve halkımız açısında çok güzel bir yatırım oldu.”

 

BATTAL: GENÇLER DAHA İYİ HİZMET GÖRECEK

Buradaki üç yatırımın bu yıl içerisinde tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Battal, “Bizler bu yatırımlarımızı bu sene bitirmeyi hedefliyoruz. Kütüphane binamız hızla devam ediyor. O projemiz inşallah seneye tamamlanacak. Yemekhanemizi bu sene tamamlayacağız inşallah. Kullanım açısından da son derece teknolojik donanımlı bir yemekhaneye kavuşmuş olacağız. Artık üniversitemiz şu projelerimiz bittiğinde gelecek gençlerimize çok daha iyi bir hizmet verecek bir yapıya kavuşmuş olacak. Dolayısıyla da inşallah artık bundan sonraki süreçte üniversitemizin fiziki mekânına ilişkin projelerimiz hem albenisi olan hem ruhu olan projeler olacak.” Şeklinde konuştu.

 

“ERCİŞLİ ŞEHİDİN İSMİ YAŞATILACAK”

Yeni yapılan yemekhane binasına demokrasi şehidi Özel Hareket Polisi Halil Hamuryen’in isminin verildiğini de ifade eden Battal son olarak şunları söyledi: “Biliyorsunuz yemekhanemizin ismini de Ercişli demokrasi şehidimiz Özel Hareket Polisi Halil Hamuryen kardeşimizin ismini vereceğiz. Üniversitemiz hem kendi içerisinde hem de şehirle ilişkilerinde ülkemizin meseleleriyle ilgili ilişkilerinde hassasiyetini devam ettirmektedir. İnşallah gelecekte çok daha iyi olacak.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim