ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binanın tanıtımı yapıldı.

 

Kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binasının tanıtımı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ek binada basınla bir araya gelen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir, şehir merkezinde açılan yeni binayı tanıttı.

 

BATTAL: HASTA SAYIMIZ ARTIYOR

Toplantıda bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, açılan ek binanın hizmet vermeye başladığını ifade ederek, özellikle fizik tedavi için vatandaşların üniversiteye gidemediğinden ek binada hizmet vermek istediklerini belirtti. Battal, “Bizim amacımız vatandaşı mağdur etmemek. Burada şunu net olarak söylemek istiyorum. Burası açıldığından bu yana güzel hizmet sunduğundan dolayı birileri halk arasında bu hastane yani merkezdeki hastane kapandı kapanacak gibi yalan ve yanlış bilgiler vermeye çalışıyor. Her geçen gün burada hasta sayımız artıyor. Biz burada hizmet vermeye çalışacağız böyle bir sorun söz konusu bile değil.” Dedi.

 

“RADYOLOJİ ALANINDA BULUNAN BÜTÜN ÇEKİMLER YAPILABİLİYOR”

Ek binada verilen hizmetin halk tarafından değerlendirdiğini ifade eden Battal, “Burada memnun kalarak tedavisini burada devam ediyor. Buradaki genel amacımız tek gayemiz burada halkımıza güzel bir hizmet sunmaktır. Biz bu hizmeti her gün güçlendirerek ve yönetimdeki arkadaşlarımızın denetimleri çerçevesinde daha etkin ve kaliteli olarak sunmaya çalışıyoruz. Bazı hastalarımız özel muayene olmak istiyorlar onlarında kampüse gelmelerine gerek kalmıyor. Burada özel muayenelerini olabiliyorlar. Yine burada radyoloji alanında bulunan bütün çekimler yapılabiliyor tam teçhizat olarak. Tabi ki belli vakalarda hastalarımızı kampüse sevk ediyoruz. Burada araçlarımız mevcut bu konuda hiçbir sıkıntı bulunmamakta.” Diye belirtti.

 

BATTAL: BİZ VAN AŞIĞIYIZ

Battal konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bizim başından beri hizmet anlayışımız hiçbir şekilde halkımızı il dışına göndermemek bütün sağlık hizmetlerini en kaliteli şekilde burada sunmaktır. Şunun müjdesini de vermek istiyorum burada tamamen alt yapımız hazır doktorlarımız hazır böbrek nakli ile ilgili biraz ara vermemiz gerekti ama ve karaciğer nakli dâhil olmak üzere inşallah ilerde daha vasıflı işler yapmaya devam edeceğiz. Bu ek binamızla da halkımızın ayağına gelerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Hatta biz eski hastanemizin arazisi üzerinde semt polikliniği olarak hizmet vermek istiyoruz. Kalkınma Bakanlığımız ile görüştük. Halkımız bu ek bina hizmetimizi benimsediler bizde bu yönde hizmetlerimizi artırarak devam ediyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi hastanesi olarak daha etkin olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Hakkımızda yapılan yalan yanlış konuşmalar kulak asmayarak yolumuza devam edeceğiz. Biz Van aşığıyız.”

 

DEMİR: 24 POLİKLİNİK İLE HİZMET VERİYORUZ

Daha sonra poliklinik hakkında bilgi veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir, bu zamana kadar 3 basamakta vatandaşa hizmet verdiklerini ifade etti. Demir, “Eksiklerimiz yok mu evet var bu sadece bizim hastanemize has değil bütün hastanelere has bir sıkıntıdır. Önemli olan bu sıkıntıları ve eksikleri hızlı bir şekilde kapatmaya çalışmaktır. Rektör hocanın desteği ile bu sıkıntılar giderildi. Şimdi 24 poliklinik ile hizmet veriyoruz. Bu da ileride 30 polikliniği bulacak. Şu anda bay bayan olarak rehabilitasyon fizik tedavi merkezi binamızda mevcut. Ayrıca güzellik merkezi binamızda aynı şekilde mevcut. Biyokimya, hematoloji ve diğer laboratuvar hizmetleri burada vermeye başladık. Hizmetlerimizi polikliniği bazında öğretim üyeleri ile yürüteceğiz biz bu hizmeti. Toplamda burada 60 personel ile hizmet vermekteyiz.” Şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilisim