Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasında ödül aldı. 


Alpella Kapı Sistemlerinin tüm mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümleri öğrencilerine yönelik düzenlediği “Ulusal Kapı Tasarlıyorum” proje yarışmasında, YYÜ Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencileri Rabia Beyza Şimşat ve Mukaddes Numanoğlu’nun sunumları, binden fazla başvuru içinden Türkiye çapında ödül alan 13 projeden biri seçildi.
Mimarlık Bölümü 1. Sınıf Mimari Tasarım 1 dersi kapsamında öğretim elemanları olan Yrd. Doç. Dr. Güler Özyıldıran, kısmi zamanlı öğretim görevlileri Hakan İrven ve Nurettin Akçay tarafından yürütülen ders kapsamında “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasına yönlendirilen öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesinde yapılan törene katılarak ödüllerini ve plaketlerini aldı.
Ödül törenine Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Subaşı Direk, danışman olarak Yrd. Doç. Dr. Güler Özyıldıran ile Rabia Beyza Şimşat ve Mukaddes Numanoğlu katıldı.


Klasik Kapı Tasarımında Şimşat, Modern Kapı Tasarımında da Mukaddes Numanoğlu mansiyon ödüllerini alırken, YYÜ akademisyenlerine de plaket verildi.

Editör: TE Bilisim