Açıklamaya "Aziz Milletimiz!" sözleriyle başlayan kınamada, "Türkiye, yine haince ve alçakça bir terör saldırısına maruz kaldı." şeklindeki sözlere yer verildi.

 

 

"MESELE TÜRK-KÜRT MESELESİ DEĞİL!"

Açıklamada saldırı ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Ankara’daki hain saldırıda yine  onlarca vatandaşımızı kaybettik. Onlarca vatandaşımız yaralandı. Yine büyük acılarla sarsıldık. Yine derin teessürler içerisindeyiz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere rahmet; yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemize, vatandaşlarımıza ve emniyet güçlerimize karşı yapılan haince, gaddarca saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tüm bu yaşananlar karşısında uyanık olmak, etraflıca ve derin bir şekilde düşünmek; birçok hususu baştan sona sorgulamak zorundayız. Şuna eminiz ki mesele artık Türk-Kürt; Alevî-Sünnî meselesi değildir. Mesele bizzat Türkiye’nin varlığıdır."

 

"NE YAPARLARSA YAPSINLAR..."

"Mesele bizzat biziz! Mesele Türklerin, Kürtlerin ve tüm milletimizin geleceğidir. Mesele bölgede ayakta kalan ve güçlü bir kale olan Türkiye’yi de parçalayarak yeni bir Irak, Suriye, Afganistan, Lübnan yaratmaktır. Terör örgütleri ve şer güçler, bu nedenle uzun bir süredir Türkiye’de bir iç savaş çıkarmak için her türlü alçaklığı sergilemektedirler. Ancak yarım asırdır her türlü hainliği gösterdikleri halde bunda muvaffak olamamışlardır. Halkı birbirine kırdıramayınca, âdeta intikam almak için bizzat halkı katletmeye yönelmişlerdir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bunda muvaffak olamayacaklardır. Çünkü şunu idrak edememektedirler ki bu millet, tarihten gelen güçlü bağlarla ve manevi değerlerle birbirlerine kenetlenmiştir. Çünkü bu millet irfan sahibidir. Çünkü bu millet asildir. Çünkü bu millet engin bir öngörüye sahiptir."

 

"KARAMSARLIĞA KAPILMAYACAĞIZ"

"Ülke üzerinde oynanan oyunlara vakıftır. Bir iç savaşın Orta Doğu’da asırlarca sürecek bir kargaşaya ve yokluğa neden olacağını idrak etmektedir. Biz Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne ve aziz milletimizin irfanına olan inancımız tamdır. Asla karamsarlığa ve ümitsizliğe kapılmadık ve kapılmayacağız! Biz bu ülke için Çanakkale’de yüz binleri şehit veren bir milletin ahfadıyız. Milli Mücadele’de var gücüyle savaşarak bu ülkeyi kuran yüce milletimiz, yine birlik ve beraberlik içinde bu kara günlerin de üstesinden gelecektir."

Editör: TE Bilisim