Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Doğu Anadolu Projesi (DAP) Çiftçi Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi. 

 

Van Ticaret Borsası (VTB) Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Çiftçi Eğitim Merkezi Projesi'nin bir hayal olarak ortaya çıktığını belirtti.

 

Demir, bölgede en önemli geçim kaynaklarından birinin hayvancılık olduğunu vurgulayarak, "Hayvancılıkla meşgul olan çiftçilerimizin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla biz üniversitenin uhdesinde olan bir çiftçi eğitim merkezi kurulmasını düşünmüştük. Bu çiftçi eğitim merkezi hayalimiz gerçek oldu. Burada en güzel iş tarım teşkilatının eğitim ihtiyacını üniversite ile paylaşarak bir eğitim programını çıkarmasıdır. Burada bize düşen görev ise bu eğitim masraflarını karşılamaktır. Biz, 2016 yılı içinde 3 üniversitemize 140'ar bin lira aktardık." diye konuştu.

 

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel ise bölge ve yöre halkına hizmet vermek amacıyla DAP destekleriyle çiftçi eğitim merkezini kurduklarını söyledi.

 

Demirel, "Merkezimiz ilimizde önemli bir misyonu yerine getirmek üzere çalışmalarına başlamıştır. Ulusal tarım politikaları kapsamında bölge ekonomisinin bel kemiğini oluşturan tarım ve hayvancılık alanında farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Hedef kitlemizi oluşturan hayvan yetiştiricileri, tarla bitkileri ve bahçe bitkileri yetiştiricileri, arıcılar, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerimize hizmet sunacağız." dedi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner ise Van'da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapıldığını dile getirdi.

 

Van'ın hayvan varlığı açısından Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer aldığını vurgulayan Altuner, kentin tarım ve hayvancılıkta ilerlemesi için gereken çabayı gösterdiklerini ifade etti.

 

 VTB Başkanı Enver Menduhoğlu, çiftçi ve esnafların sorunlarının çözülmesi için birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği halinde olduklarını belirtti. 

Editör: TE Bilisim