Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı düzenlendi.

 

Prof. Dr. Cengiz Andıç Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, engellilerin eğitilmesi, topluma kazandırılması, kendilerini ifade edebilmeleri, kendi yeteneklerini geliştirmeleri hususunda çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

 

Rektör Battal, "Engelli kardeşlerimiz, farkındalık yaratma gibi kelimeleri bir kenara bırakmalıyız. Farkındalık yapacaksak bunu faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız ile ortaya koymalıyız. Bu konuda bizim de eksiklerimiz var. Eksiklerimizi giderme amacıyla bundan sonra yapmış olduğumuz projelerde Engelli kardeşlerimizin de görüşlerini alarak hayata geçireceğiz. Aynı zamanda üniversitemizin eksiklerinden olan özel eğitim bölümü ile ilgili çalışmalarımızı başlattık." şeklinde konuştu. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, yeni projelerinin engelliler düşünülerek yapıldığını kaydetti.

 

"İhtiyaçları doğrultusunda ne isterlerse onların yanlarında olacağız." diyen Özgökçe, şöyle konuştu: "Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi hakikaten hepimizin görevidir. Tuşba Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu konuyu düşünerek yapıyoruz. Biz, engelli kardeşlerimizin durumunu anlamak üzere bizzat kendileriyle sohbet edip öyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bedensel engeli, işitme veya görme engelliler projelerimizle belediyemiz daima onların yanında olacağız." Programa, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Editör: TE Bilisim