Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı. Törende keplerini havaya fırlatan öğrenciler doyasıya eğlendi.

 

YYÜ’de ilk mezuniyet törenini bu yıl Ziraat Fakültesi düzenledi. Ziraat Fakültesi bahçesinde yapılan törende konuşan YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal geçmişte mezuniyet törenlerini toplu yaptıklarını ifade ederek, “Ancak üniversitemiz çok büyüdüğü için bu törenleri her fakültenin kendisi düzenliyor. Üniversitemiz bu duruma geldiği için de Allah’a şükrediyorum. Üniversitemiz 1982 yılında kuruldu ve ziraat fakültesi en eski fakültelerimizden biridir. Üniversitemiz mezun ettiği öğrenciler ülkemizin her yerinde çeşitli kademelerde çalışıyorlar. Bize mutluluk veren tarafı hangi kuruma gidersek gidelim, hangi ile gidersek gidelim mezun verdiğimiz öğrencilerimiz yanımıza gelip ‘Ben sizin öğrencinizim’ diyorlar. Bu bize çok büyük mutluluk veriyor.

 

“ÜNİVERSİTE HEPİMİZİN”

Velilere de seslenen Rektör Battal öğrencileri kendi çocukların ayırmadığını ifade ederek, “Bugün çocuklarımızın mezuniyet töreninde en büyük mutluluğu da yaşıyoruz. ” diye konuştu. Rektör Battal görev süresi dolan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfekçi’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek konuşmasını şöyle sonlandırdı, “Genel Sekreterlik yaptığım dönemden bu yana çalıştığım çok değerli arkadaşlarımdan biridir. Şefik hocadan biz gerçekten çok memnunuz. Fakültemizi çok iyi bir şekilde idare etti. Öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize derin yöneticilik tecrübesiyle ciddi katkılar sundu. Bu idari sürecini çok başarılı bir şekilde bitirdi. Ama tabi ki biz beraber çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Üniversite hepimizin, hep birlikte bu üniversiteyi taşımaya devam edeceğiz. Ben bu yapmış olduğu bu başarılı görevinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum”  

 

“ZİRAAT FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİ İŞSİZ KALMAZ”

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfekçi ‘ye birlik ve beraberliği güçlendiren çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, “Bizlerde Tuşba’da üniversitemizin ve öğrencilerimizin daha güzel projeler gerçekleştirebilmeleri, kendi alanlarında daha güzel çalışmalar yapabilmeleri için gece gündüz çalışmaktayız. Biz daha önce bu ziraat fakültesinde hemen hemen her bölümünde önemli çalışmalara imza attık. Burada botanik olsun, biyoloji olsun çeşitli derslere girdik. Biyoloji bölümünde bizler özellikle buraları tercih ediyorduk. Her zaman şunu diyorduk; ‘Biyolojik çeşitlilik hakikaten ülkemizin en büyük zenginliği. Ekonomik düzeyde baktığımız da her yıl ortalama 3 milyar dolarlık bir ekonomisi var. Dünya genelinde 30 milyar dolar gibi yüksek bir düzeyde ekonomide payı var. Bu anlamda ziraat fakültesinden mezun olan hiçbir öğrenci işsiz kalmaz. Yapacakları tek şey ise işlerini ellerine aldıktan sonra başarıya inanmaları ve kovalamaları. Zaten hükümetimiz bu bağlamda çok ciddi destekler vermekte. Bugün burada mezun olan arkadaşlarımıza gelecek yaşamlarında başarılar dilerim. Bugün buradaki etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerimi sunar başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRETİM ELEMANLARI OLARAK VİCDANEN RAHATIZ”

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfekçi de 4 yıllık süreç içinde öğrencilere ülkenin birlik ve bütünlüğü, gerçek anlamda hayırlı bir evlat olma çerçevesinde bilgi ile donattıklarını belirterek, “Gerçek anlamda mesleğinin gerektirdiği bilgileri kendilerine verdik. Bu konuda tüm öğretim elemanları olarak vicdanen rahatız. Sevgili veliler sizlerde rahat olun. Bu süreç içerisinde pırıl pırıl olan bu gençleri size emanet ediyoruz tekrar. Sevgili gençler sizlerle bu süreç içerisinde güzel günler geçirdik. Sonuçta ziraat mühendisi olmaya hak kazandınız. Bu süreç içinde nitelikli birer birey olarak, ülkesinin birlik ve beraberliğine gerçek anlamda destek olacak bireyler olarak yetiştiniz. Biz öğretim elemanları ve yöneticiler olarak sizden beklentimiz bu ülkenin birlik ve beraberliği, barışı için sizlerden destek istiyoruz. Çiftçilerle buluştuğunuz zaman ise kendinizden emin olarak bilgilerinizi onlara aktarmanızı istiyoruz. Bu bilgi birikimine sahipsiniz. Törenimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“KİMSEYİ KIRMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİM”

Yapılan törenin farklı bir anlamının olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Tüfekçi Birçok heyecanı barındırarak mezun odluğu fakülteye dekan olduğunu dile getirerek, “İki dönem yaptığım dekanlık sürecinde kimseyi kırmamaya özen gösterdim. Fakülteyi yönetirken Sayın Rektörümüz Peyami Battal ve önceki rektörlerinde desteğiyle bir şeyler yapmaya çalıştık. Eğer bir başarı varsa bu başarının arkasında üst yönetimin desteği vardır. Herkese hakkımı helal ediyorum, herkesten hakkını helal etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Fakülte 1’incisi Mustafa Doğaç’ın da bir konuşma yaptığı tören öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmasıyla devam etti.  Törende başarılı öğrencilere protokol tarafından plaket ve mezuniyet belgeleri verildi.  Törende öğrenciler canlı müzik eşliğinde muhteşem bir mezuniyet yaşadı. Törene Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilisim