Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi ve Van Otizm Derneği işbirliği ile "Otizm Farkındalık” paneli gerçekleştirildi. 


YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde Engelli Öğrenciler Koordinasyon Birimi ile Van Otizm Derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Otizm Farkındalık” panelinde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak bu tarz etkinliklerin düzenlenmesine verdikleri önemi dile getirdi. Paneli düzenleyenlere teşekkür eden Rektör Battal, YYÜ'nün farkındalık oluşturmak için yapılan etkinliklere her zaman destek olduğunun altını çizdi.


Battal'ın konuşmasının ardından moderatörlüğünü Van Otizm Derneği Başkanı ve Gevaş Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erkan Düz'ün yaptığı panele geçildi. Panelde Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Mengi, Öğretim Görevlisi Songül Gündoğdu Kıran ve uzman doktor Uğur Tekin birer sunum yaptı.
Sunumlardan sonra soru cevap kısmıyla sona eren panele Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Genel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir, akademisyenler, öğrenciler ile otizmli çocukların aileleri katıldı.

Editör: TE Bilisim