YYÜ kampüs alanında bulunan Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde seçim heyecanı yaşanıyor.  6 adayın yarıştığı rektörlük seçimleri öncesi oy kullanacak olan 758 öğretim üyesi hazır bulundu. Oy kullanma işlemine geçilmeden önce 3 kişilik seçim kurulu belirlendi. Daha sonra YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal açılış konuşmasını yaptı. Kendisiyle birlikte 6 adayın aylardır seçim kampanyası yürüttüğünü belirten Prof. Battal, kampanyanın çok seviyeli ve demokratik bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

 

BATTAL: SEVİYELİ VE DEMOKRATİK BİR SÜREÇ GEÇİRDİK

Prof. Dr. Battal, “Bu süreçte seçim çalışmalarımız esnasında aday arkadaşlarımızla birlikte oldukça seviyeli ve demokratik bir seçim süreci geçirdik. Bu seviyeli ve demokrasiye uygun süreci geçirmemizde üniversitemize ve hepimize yardımcı olan ve bu seviyeyi koruyan bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine bu seçim sürecinde zaman zaman sizleri odalarınızda ve değişik mekanlarda rahatsız ettik. Bundan dolayı da hem aday arkadaşlarım adına hem de kendi adıma hepinize teşekkür ediyorum. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da özür diliyorum.” Dedi.

 

BATTAL: ÜNİVERSİTEMİZ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR

Birçok kez seçim sürecini yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Battal, “Üniversitemiz 33’ncü yılı içerisinde. Dolayısıyla bu tür seçimleri birçok kez yaptık. Kendi adıma söylüyorum belki 5’nci veya 6’ncı seçimi yaşıyorum bu üniversitede. Her geçen gün üniversitemiz demokratik teamüllere göre kendini güçlendirerek, seçimleri daha seviyeli bir şekilde yürütmesi üniversitemizin ve sizlerin bir başarısıdır. Bu nedenle her ne olursa olsun bu seçimler bizlere çok şey kazandırıyor ve bu seçimin sonunda da yine üniversitemiz kazanmış olacak. Bu seçimin ülkemize, Van’ımıza ve üniversitemize hayırlar getireceğine inanıyorum.” Şeklinde konuştu.   

 

6 ADAY YARIŞTI

6 adayın yarıştığı seçimlerde mevcut rektör Prof. Dr. Peyami Battal’ın yaptığı konuşmanın ardından oy kullanma işlemine geçildi. Mevcut rektör Prof. Dr. Peyami Battal, adaylar Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Prof. Dr. Avni Öztürk, Prof. Dr. Nasip Demirkuş, Prof. Dr. Güler Ünal ve Prof. Dr. Tunay Bilgin’in yarışacağı seçimlerde yardımcı doçent, doçent ve profesör olan toplam 758 öğretim üyesi oy kullanıyor. Oy kullanma işlemini tamamlanmasının ardından sandıklar saat 17.00’da açılacak.

Editör: TE Bilisim