Orhan AŞAN


YYÜ BBAUM ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Bilişim Şenliği’ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapıldı. Salonun hınca hınç dolduğu şenliğin açılış töreninde ilk konuşmayı BBAUM Müdürü Doç. Dr. H. Eray Çelik yaptı. Konuşmasında bilginin önemine değinen Doç. Dr. Çelik etkinliğin 3 gün süreceğini ve öğrenciler için ödüllü çekilişlerin yapılacağını kaydetti.

KATILIMCILARA FLAŞ BELLEK HEDİYE EDİLDİ

Doç. Dr. Çelik'in ardından konuşan YYÜ Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş Teknokent hakkında bilgi verdi. Görentaş'tan sonra kürsüye çıkan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise bilişim şenliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin konuşmasının ardından ise ilk çekiliş yapıldı. Çekilişte 4 kişiye flaş bellekleri Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe tarafından verildi. Etkinliği takip eden basın mensuplarına ise flaş bellekleri Rektör Vekili Prof. Dr. Kazankaya tarafından verildi.

EN RENKLİ BİLİŞİM ŞENLİĞİ

YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir'e plaket verilmesinin ardından YYÜ öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisine geçildi. Müzik dinletisinden sonra YYÜ Halk Oyunları Ekibi Van Yöresi Oyunları'ndan oluşan bir gösteri sundu. Renkli etkinliklerin olduğu Bilişim Şenliği'nin ilk günü İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Karcı, Turkcell App Market Kıdemli Ürün Yöneticisi Cemil Bingöl'ün sunumlarıyla sona erdi. Şenlik kapsamında 3 gün boyunca öğrencilere çekilişle çeşitli hediyeler verilecek. Üç gün sürecek olan Şenliğin açılış törenine YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, İl Bilim Sanayi ve Ticaret Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilisim