19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı nedeni ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ulusal katılımlı “Gençlik Buluşması” isimli bir karma sergi ile Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Koro ve Oda Müziği Konserleri’ne ilgi büyük oldu.

 

Birçok tekniğin kullanıldığı çalışmaların yer aldığı ve Türkiye de ki genç sanatçıların çalışmalarının bir arada görülebilme imkânı sağlayan serginin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bölge için model oluşturduğunu belirterek, “Üniversitemizin yapmış olduğu sanatsal çalışmalarla gurur duyuyorum. Üniversitemizin gerek altyapı gerekse akademik kadro bakımından gayet iyi durumda olan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması da çok önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

Sergi Küratörü Öğretmen Görevlisi Halit Yabalak ise gerçekleşen serginin Türkiye’de bir ilk niteliğinde olduğunu ve Türkiye’nin birçok yerinden değişik tekniklerde çalışmaların Van’da sergilenmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Sergide 170 eser arasında jüri tarafından seçilen 90 eserin yer aldığını söyleyen Halit Yabalak, “Seçilen çalışmalar arasında yağlı boya tablolar, dokuma ve kilimlerin yanı sıra geleneksel işler ve seramikler yer alıyor. Bu çalışmalar Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal'ın destekleri ile kataloglanacak. Bu katalog genç sanatçılara gelecek çalışmalarında rehber olacak.” İfadelerini kullandı.

 

Sergi sonrası gerçekleştirilen Yrd. Doç. Dr. A. Semih Birel’in hazırlayıp yönettiği oda müziği konseri ve Doç. Dr. Serap Yükrük’ün yönettiği koro konseri izleyicilerden büyük beğeni aldı. Türkülerin geleneksel yapılarına sadık kalınarak çok sesli biçimde yaylı çalgılarla yorumlanması izleyicilere mükemmel bir müzik ziyafeti sundu. Oda müziği konserinden sonra Doç. Dr. Serap Yükrük yönetiminde Müzik Eğitimi Bölümü Öğrencilerinin koro konseri ile etkinlik tamamlandı. Ses ile rengin birleştiği etkinlik, 25 Mayıs 2015 tarihine kadar açık kalacak “Gençlik Buluşması” sergisi ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim