YYÜ kampusuna sağlanan ulaşım hizmetlerinin daha kaliteli yapılmasının amaçlandığı ve konunun tarafları arasında yapılan toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bu protokolün önemli olduğunu ve bundan sonra şehir merkezi ile kampus arasındaki ulaşımın daha kaliteli olacağını belirtti. Prof. Dr. Peyami Battal “Biz konunun muhatapları olarak birlikte, el ele vererek çözüm üretecek ve ulaşım ile ilgili problemleri en kısa sürede çözeceğiz. Protokolü imzalayan tüm ilgililere teşekkür ediyorum; hayırlı olsun” dedi. Yapılan toplantı sonrasında imzalanan protokole YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, Van Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Veysel Can, Şoförler Cemiyeti Başkanı Emin Tuğrul, S.S. 2 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Kemal Çakır ve Van Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Dayanışma Derneği Başkanı Kutbettin Gökgözler imza attı.

HÜKÜMLERİ SÜREKLİ OLAN VE TARAFLARIN HÜKÜMLERİ KONUSUNDA MUTABIK KALDIĞI PROTOKOLÜN İÇERİĞİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

1- Otobüs ve minibüslerin servis saatleri, derslerin başlamasından bir saat önce (Şehir Merkezi’nden), ikinci öğretimin sona ermesinden yarım saat sonra (şehir Merkezi’ne) yapılacak şekilde düzenlenecektir.

2- Ulaşım sırasında trafik kurallarına uyulacak, hız sınırı aşılmayacaktır.

3- En kısa süre içersinde akıllı kart uygulamasına geçilecektir.

4- Araçlarda faal halde kamera sistemi bulundurulacaktır.

5- Şehir merkezine hareket ederken, sonraki duraklarda da yolcu alınacağı varsayılarak yeteri kadar boş koltuk bırakılacaktır.

6- Yolculara kibar davranılacak, nezaket dışı davranışlara fırsat verilmeyecektir.

7- Kampüs hattında çalışan tüm otobüslere ve minibüslere ait plaka bilgileri ile bu otobüs ve minibüsleri kullanan şoförlere ait kimlik bilgileri ( bu bilgilerde değişiklik olması halinde ise değişiklik bilgileri) YYÜ Rektörlüğüne bildirilecektir.

8- Otobüs ve minibüslerde radyo ve teyp dinlenmeyecek, sigara içilmesine müsaade edilmeyecektir.

9- Otobüslerde en çok 26, minibüslerde ise en çok 8 yolcu ayakta alınabilecek.

10- Kampüs içinde beklemeksizin ring şeklinde yolcu taşımacılığı yapılacak, Rektörlükçe belirlenen yol güzergâhı takip edilecektir. Ayrıca kampus içinde yolcu taşımacılığı karşılığında en fazla 25 kuruş ücret alınabilecektir.

11- Otobüs ve minibüsler her zaman temiz olacaktır.

12- Otobüslerin ve minibüslerin sürücüleri kılık-kıyafetlerine özen göstereceklerdir.

13- Şikâyet halinde, şikayet sahiplerinin başvuracakları telefon numaraları (YYÜ Özel Güvenlik Teşkilatı ile Van Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Dayanışma Derneği Başkanlığı ve S.S. 2 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanlığı’nın telefon numaraları) otobüslerin ve minibüslerin arkasına mutlaka yazılacaktır.

14- Şikayetlere zamanında müdahale edilecek, yapılan işlemler sonucundan da şikayet sahiplerine bilgi verilecektir. 

Editör: TE Bilisim