Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Gevaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ilçenin eğitimine destek verilecek.

 

YYÜ Senato Salonunda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladıklarını, Gevaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün de bunun devamı olduğunu söyledi. Protokol kapsamında ilçedeki İzzetin Şir Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilere üniversitenin akademik kadrosuyla eğitim desteğinde bulunacaklarını kaydeden Battal, "Bu protokoller eğitim öğretim açısından çok önemli. Lise ve ortaokul öğrencilerimizin eğitimi, sosyal ve kültürel faaliyetleri açısından da oldukça önemli. Bu protokoller kapsamında okullarımız bizden sosyal, kültürel ve bilimsel içerikli herhangi bir konuda veya uygun gördükleri konularda öğretim üyelerimizi davet ediyorlar. Bizler de bunların taleplerini uygun görerek ilgili elemanları gönderiyoruz. Gönderdiğimiz hocalarımız da okullarda konferanslar verip, sosyal ve kültürel faaliyetler sürdürüyorlar. Dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan çerçeve protokole bağlı olarak ilçe milli eğitim müdürlükleriyle protokoller imzalıyoruz. Lise veya ortaokullarımızla da detaylı protokoller yaparak üniversitemiz buralara katkı sunmaktadır. Katkı sunmaya da devam edeceğiz. Bazen ilgili okullarımızdan öğrencilerimizi üniversitemize getiriyoruz. Üniversitemizi geziyor, abla ve ağabeyleriyle vakit geçiriyorlar. Yine müzik, seminer, kariyer günleri etkinlikleri yapıyoruz. İnşallah bu protokol de bu anlamda faydalı olacak" dedi.

 

Gevaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Cüneyt Arvas ise, YYÜ'nün eğitime verdiği katkılara dahil olmanın kendilerini sevindirdiğini belirterek, Rektör Battal ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Battal ile Arvas, protokolü imzalamasıyla tören son buldu. 

Editör: TE Bilisim