Üniversite-sanayi işbirliğinin önemini vurgulayan ve yaptığı işlerle bölge sanayisinin gelişiminde bilimsel desteğin gerekliliğini kanıtlayana Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), bu konuda somut bir adım daha attı. 
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal; Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Can, YYÜ Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Esvet Akbaş, YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan ve aynı fakülteden akademisyenlerinden oluşan bir heyetle Gökçenay Group’a bağlı Van Mermer Madencilik A.Ş’yi ziyaret etti. Türkiye’nin en büyük mermer ve granit fabrikalarından biri olan ve Van Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesise yapılan ziyarette üniversite heyetini Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Gökçenay ve Gökçenay Group Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Gökçenay karşıladı. Gökçenay Group yetkililerinin de katıldığı ve bölgenin potansiyeli, sanayi-üniversite işbirliği, araştırma-geliştirme konularının masaya yatırıldığı toplantıda; Fabrika Genel Koordinatörü Musa Cevadi ve YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Vural Oyan birer sunum yaptı.


Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Gökçenay ve Gökçenay Group Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Gökçenay’ın ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdikleri, bu işbirliğinin önemini vurguladıkları konuşmalarının ardından konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Bugün üniversite-sanayi işbirliğinin en somut adımlarından birini attık. Van Mermer Madencilik A.Ş. yetkilileri, Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz Dekanı ve öğretim üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz ile birlikte çok güzel bir toplantı yaptık. Bu toplantıyı sanayi-üniversite işbirliğinin somut ve icraata dökülen yeri olarak görüyorum. Burada bir komisyon kurulacak ve bütün çalışmalar bu komisyon üzerinden yapılacak. Değerli ve işlenebilir taş üzerine bir sempozyum düzenlenebilir. Bir de bu komisyon Van’ın yer altı zenginlikleri ile ilgili potansiyeli nedir, potansiyeli kullanımdaki sorunlar neler, bunları da bir rapor haline getirerek bizlere sunacaklar. Bizde onun üzerine gerekli yerlerle görüşmelerimizi yapacağız. Buna ilaveten proje ofis müdürlüğümüz aracılığı ile SANTEZ Projeleri nasıl yapılacak onu araştırıp yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız diğer sanayi kurumlarımız ile artarak devam edecek. İnşallah Van’ımız ve ülkemiz için hayırlı olacak” dedi.
Van Mermer Madencilik A.Ş. ziyareti heyete fabrikanın gezdirilmesi ile son buldu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim